Italiensk inspirerad kyckling i ugn
Regnet det bara öser ner, och det är bra för växtligheten.
Dagens middag blev lite av en längtan till söderns sol (gårdagens sol).
Kyckling i ugn. Fanns en hel del fryst kyckling i frysen och märkte sedan att
jag också tagit upp en del kalkon. Fågel som fågel.På väg in i ugnen.
Köttet stektes snabbt med vitlök för att få en yta.
I den smorda formen finns också strimlad morot, paprika, chili, purjolök, plommon tomater,
basilika, lite curry, salt, peppar och soltorkade tomater.
Vätskan är grönsaksbuljong, apelsinjuice och grädde.
In i ugnen på 220 grader i ca 20 minuter.
Se så gott det ser ut. Kunde ha strött lite parmesanost ovanpå men den var slut.
Som tillbehör en tomatsallad med bulgur, basilika, gräslök och purjolök.Blev över för en matlåda till gumman till måndag.
Ett kallt rosévin passade bra till.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar