Italiensk kyckling & pasta
Har gumman däckad för sjunde dagen i rad med feber och hosta. Önskemålet om italiensk kyckling och pasta, kom i går. Så menyn var klar ganska tidigt i morse. In via akuten och vidare till butiken. I morgon blir det traditionell (nåja brukar alltid flippa ut) korvsoppa som kan ätas i flera dagar. I kväll kyckling!
Som färdig rätt var det helt sjukt härliga dofter.
Ingredienser:
2 rejält stora kycklingfiléer
flingsalt och nymald svartpeppar
4 soltorkade tomater i burk (olja)
1 klyfta vitlök eller fler
en halv färsk chili eller flakes
timjan och oregano (torkad eller färsk). Mängd enligt vad du gillar.
2 dl kycklingbuljong
1dl grädde
1 dl riven parmesan
Inför servering:
5 körsbärstomater
färsk basilika
kokt pasta
Sätt ugnen på 180 grader. Fräs kycklingen på medelvärme tills den får lite färg runt om. Salta och peppra. Lägg över den i en ugnsform, gärna några smörklickar under att vila på.
Strimla den soltorkade tomaterna. Skala och hacka vitlöken, chilin och fräs allt i cirka 2 minuter tills det börjar dofta härligt.
Krydda med timjan och oregano. Häll i buljongen. Tillsätt grädde och osten. Låt det sjuda tills osten smält. Skeda såsen över kycklingen. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Ta ut formen.
Dela tomaterna i halvor, Plocka över basilikabladen och strä det över i den varma formen. Servera direkt med den nykokta pastan.
Kommentarer
Jessica 05/01/2019 8:16pm (4 år sen)
Ser jättegott ut! Kryisar åt gumman G ????
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar