uffeskitchen ul

Köld gav härligt köksmys

Skrivet av Ulf Lassander 06.12.2021 | 0 Kommentarer

Kallt så det knäpper i knutarna. Då är det skönt att få mysa i köket.
Veckoslutet bjöd på röding.
roding19Smörslungad babyspenat, picklad rödlök med kapris, riven pepparrot och pressad potatis.
En gräddfilssås med citron och vitlök.

Ny dag och en ny rätt.
Blev en wienerschnitzel gjord på kyckling och panerad i panko.
schnitelSamma gräddfilssås som dagen innan men utblandad med majonäs.

Självständighetsdagens middag blev hälleflundra.
helleflundraDet sista som fanns kvar av babyspenaten och riven pepparrot.
Fisken stektes i ugn på en bädd av purjo, vårlök och kapris.
Löken låg i vitt vin och senare tillsattes grädde.

Som du ser har jag använt samma basingredienser i många rätter.
Då minskar man på matsvinnet och ingredienserna är fräscha under hela helgen. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar