uffeskitchen ul

Kolja i grädde, gott!

Skrivet av Ulf Lassander 22.02.2020 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Blev en heldag i Vasa. Helt okej med det men man blir så hungrig.
En sväng in via Fiskdisken och problemet var löst.
Det blev en hel filé kolja, liknar lite sej.

Den skall in i ugnen med mycket annat gott.
kolja 1I botten en smörad ugnsform, ök och purjo. Några klyvna tomater, lite kapris, pepparrot,
lite buljong (nu hade jag bara hummerfond hemma så det blev det).
En skvätt vittvin och citron. Salt och peppar.
I det skede jag hällde grädde över allt så tillsatte jag också dillkvistar och lite
gurkmeja för färgens skull.
koljaform2In i ugnen på 200 grader medan potatisen kokade. Hade smått förkokt ett par morötter också
som åkte ner i sista skedet. 
koljarattOm man kunde förmedla doften och smaken.
Gurkmejan hade gjort sitt, fick såsen att få en  vacker gul färg. 

Om, det var gott! Slävade i mig den sista såsen tillsammans med
de pressade potatisen som hade fått koka men dill.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar