uffeskitchen ul

Korv och bacon!

Skrivet av Ulf Lassander 10.06.2018 | 0 Kommentarer

I kväll blev det en efterlängtad favorit. Korvsallad med nypotatis och extra allt! För några år sedan gjorde jag den första gången och efter det så återkommer den om och om igen. Här ett gammalt sponsrat blogginlägg med Köttdisken, sedan dagens rätt.

• Kryddiga korvar passar också i en matig sallad. I den här kalla salladen har jag använt stekt choritzo från Snellmans, kall kokt nypotatis, ruccola, kapris, cocktailtomater, syltlök, cornicons (småa saltgurkor), oliver, salt, peppar och olivolja. Arvid Nordquist Limone-olja är som gjord för denna rätt. Korven och oljan kan du köpa på Köttdisken. Servera ur ett stort och generöst fat. Man kan också hyvla över lite parmesanost.

chorizosallad2

Det var då, men lika gott om inte bättre. I kväll hade jag också med knaperstekt bacon.

korv

Kryddiga korvar, lite curry över och stek rejält.

sallad3

Kall nypotatis (kokt i går), småa saltgurkor, syltlök, tomater, ärtskidor, kapris, ruccola, parmesan ost, citron, peppar, oliver, flingsalt och olja. Allt i en salig blandning. Märkte att vi hade glömt bort rödlöken, men gick bra utan också.

korvsallad2

Går 100% som ”bjud mat” med kall öl, skumpa eller vin. Ta ett stort generöst fat för servering och låt ögat äta först.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar