uffeskitchen ul

Kräftafton

Skrivet av Ulf Lassander 22.08.2021 | 1 Kommentarer

Så blev det också dags för en liten kräftskiva hos oss.

bord5Med på bordet finns allt som bör finnas.

jussiglas
kraftor6Vi kör i kväll med frysta kräftor, två lådor på tre personer.
Nyplockad krondill.
ost2Lite godis att dippa.
rakor4Några egna skålar med rökta räkor så man inte
behöver plocka i samma skål (corona tänk).

rororFinns också räkröra och laxröra. Dippsåserna: en traditionell med vitlök och dill
och en med parmesanost och pepparrotskräm.

opOP Anderson är ett måste i de lilla välkylda glasen.
parasoll2En mysig kväll som avslutade mitt i natten.

Nu är frågan om man orkar rosta och koka fond på skalen.
Tror dock jag skall ge projektet en chans.

 

En timme senare!

findpannaVarför skall man sitta och fundera.
Snabba beslut och skalen åkte ner i stekpannorna för att rostas.
Via rostningen frigörs mer smaker. Öste på lite extra som lök,
morötter, öl, salt, peppar och aronia mjöl...
Aronia gjorde att fonden blev mörkare.
find Nu har man några askar godis som skall ner i frysen.
Det är 2 slevar per ask. Bra mängd för en liten sås för två personer. 

Kommentarer

  • Jarl Silfver ( Jalle ) 22/08/2021 8:38pm (2 månader sen)

    Hej
    Jag kollar med jämna mellanrum vad du serverar. Otroligt gott ser det alltid ut att vara. Och sedan det vackra upplägget !
    Jag tycker om matlagning och sköter om den sidan i köket till 95 % . Disk och städning kan jag inte kavera att jag tycker om.
    God fortsättning ö. Jalle från granngården i nedförsbacken.

    • Ulf Lassander 27/08/2021 8:04pm (2 månader sen)

      Tack Jalle och va roligt att du gillar min blogg. Nu vet du hur vi mår upp på backan :)

Skriv en kommentar