Fisk och andra kryp
Tog oss en tur på Akvariet i Pula, ligger ett stenkast från hotellet. Hela akvariet är inrymt i ett av de gamla forten
så vissa utrymmen är ganska trånga. Här en av gångarna till några försvarsluckor i bakväggen.
Många av fiskarterna är gamla bekanta från Medelhavet och Röda Havet (dock inte hajarna).
Fick syn på två krokodiler som inte gjorde så mycket.
Murena, en gammal bekant från vattnen utanför Hurghada och Kreta.
Smått och gott
En resa som ännu inte är över men det har börjat packas inför hemfärden i morgon.
En hel del godsaker har man proppat i sig. Här är några bilder på ständigt återkommande rätter.
Burgare och bläckfisk i olika former.
Musslor. Persilja och spenat finns i det mesta.
Pizza Frutti di Mare, med pesto.
Svart pasta i tomatsås. Mums!
Och medan man väntar...så tar man sig ett glas.
Morgonmålet är rikligt och har inte fått med allt på bild. Det här får duga :)
Månne man skulle behöva väga sig efter veckan? Tror dock att denna
fruktvåg vid marknaden i Pula inte skulle klara testet. Snyggt inredningsobjekt.
Sommarsolens adjö
Dagarna går i Kroatien. Ser inga större framsteg med mitt liv som motionär. Öm i alla muskler.
Men solen skiner och börjar påminna mig om att – snart är det slut.
En del av motionstipsen tar man nog med sig hem....igen.
Men då man nu samtidigt fyllt 60 så borde man börja uppföra sig och
leva som en 60-åring...eller så inte.
Kul att dyka, cykla (morgondagens uppgift), leva loppan och ha kul.
Äh, tror inte jag kommer att byta livsstil så mycket. Den som lever får se.
Morgongymnastik nere vid stranden i Pula. Om en stund blir det fiskrestaurang...(skrivet på kvällen).
Vinprovning i Kroatien
Blev överraskad med en födelsedagspresent i Pula i Kroatien. Dessutom överlämnades
gåvan personligen av givarna som hade flugit ner från Stockholm.
Nå väl, en kort taxifärd ut från Pula körde vi in på vingården Benazic.
Trevlig miljö och vi var de enda gästerna. Nu som då kom det in lokalbefolkning
som köpte med sig en flaska vin till kvällsmiddagen.
Olika små lokalproducerade godsaker som fick vinet att ändra karaktär.
Tryffelosten var den bästa bland ostarna.
Några flaskor skulle man nog ha med sig från källarbutiken.
Ny taxi och nästa stop blev Yacht Restaurangen intill hotellet.Här blev det grillad bläckfisk. Tillbehör, förutom mixsallad, är rostad rosmarin, gräslök och rosépeppar.
Det blev sent.
Kroatien nästa vecka
På måndag morgon är det dags att stiga på flygplanet i Kronoby och åka ner till Kroatien. Det har äntligen blivit dags för höstens hälsoresa, läsarresa, motionsresa...kärt barn har många namn. En vecka i Istrien i norra Kroatien, Pula är staden vi skall bo i. En gammal stad ute vi kusten. Det är därifrån jag kommer att blogga hela nästa vecka under Läsarresan här på Sevendays. Hoppas att wifin fungerar bättre i Pula än ute på öarna i Karibien i vintras.
Stadens vyer ser lovande ut.