uffeskitchen ul

Kryddig kyckling

Skrivet av Ulf Lassander 10.03.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Lite nu som då brukar vi göra en sats kryddiga kycklingspett. De är goda att också värma upp dagen efter eller äta kalla med dipp framför tv:n. I fredags hade vi en sats gjorda med pesto. I kväll blev det en sats med två olika kryddningar. Själv fick jag hålla mig i bakgrunden och hjälpa till, det var gumman som ville kocka.

pinnar2

Man strimlar upp en filé i typ 4 långa bitar. In med en grillpinne, men se till att ta av den så att den ryms i stekpannan. Vänd dem i olja och sedan i kryddor. Det jag brukar gilla är: citron eller lime zest, vitlök, salt, peppar, chili och sedan valbar krydda typ: pesto eller nåt asiatiskt.

kryddpinnar

Var inte rädd för att krydda, ös på ordentligt. Steks snabbt i panna så de får lite färg, sedan in i ugnen en stund för att bli helt färdiga...vi snackar max 15 minuter medan potatisen blir klara.

kryddor

I kväll testade vi Santa Marias  kryddor. Mango Curry var helt toppen. Den andra sparar jag till lammet.

grillpinnar

Gräddfilsås med vitlök, citron, peppar, salt och peppar. Salladen: rakt av med gurka, tomat och äppel...citron över, salt och peppar. Skulle gå hur bra som helst som Street Food.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar