Kyckling a la Nordafrika
Kvällen inspiration är Nordafrika a la Malax.
Ville inte krångla till middagen men det blev som det blev.
Dykresorna som jag får dagligen som nyhetsbrev och alla dessa trevliga förslag på
lägenheter i södern, blev ju inte bättre av ett samtal från Irak.
I stundens hetta blev det en arabisk inspirerad rätt.
Några kycklingstrimlor i marinad med pesto (egen) vitlök, peppar och chili.
Steks snabbt och läggs i ugnsform för att bli genom stekta.
Dagens bulgur kokades i grönsaks buljong och lite apelsinjuice.
Efter kokningen (enligt paketets recept) fick bulgurn svälla under lock tillsammans med
egen improvisation: soltorkade tomater, bönor och russin.
Det hela serveras på stort fat med mixtsallad, citron och lite balsamico.
Detta gör vi om! Och så har gumman mat för morgondagen
till jobbet. Kycklingpinnarna är nästan ännu godare följande dag
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar