Kycklingfest
I går kväll blev det kycklingfest i Malax. Webern sattes i gång efter jobbet och det övriga hade förberetts under dagen av gumman som ännu har semester.
Fem fina kycklingfilér med både skinn och klubban kvar (a la Köttdisken). Marinaden var både citron, lime, vitlök, chili, curry, svartpeppar och lite granatäppelsirap ( från turkiska butiken intill Lidl). Ett fat med god olivolja och balsamicosås för att doppa brödet i. Ett fat med gräddfilsås med vitlök och kryddor (gott också till kräftor).
En rejäl sallad med melon, tomater ur eget växthus, paprika, rostade pinjenötter, purjo, rädisor och rovor ur eget land. Parmesanost och en kopp vinägrett på olivolja, vinäger och dijonsenap.
Klyftpotatis!
Efterrätten blev en pannacotta med passerade hjortron och passionsfrukt och ett litet myntablad upptill. I glasen fanns både skumpa och rödvin. Middagen avslutades med nymalt kaffe och ett glas limoncello.
Behöver jag påpeka att...”gott var det”!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar