uffeskitchen ul

Lättlagad Italiensk kyckling!

Skrivet av Ulf Lassander 05.11.2017 | 1 Kommentarer

Hade tänkt göra nåt annat idag av kyckling men fick ett skruttigt gammalt papper av gumman...”kan du göra den här”? Nåja, det stod Tareq Taylor skrivet på pappret så det lär nog duga. Som vanligt så tager man vad man haver så långt som det går att tolka ett recept. Recept är inte min stil men vi testar.

Först skall kycklingen brynas i smör på medelvärme (två rejäla filéer med klubban kvar). Lägg över filéerna i en ugnsform, salta och peppra.

bryntkyckling

Sätt ugnen på 200 grader. Strimla 5 st soltorkade tomater (i olja), 2 vitlöksklyftor, en halv röd chili (beror på styrkan och vad du gillar), 1 tsk torkad timjan eller färsk, 1 tsk oregano (jag tog pizza krydda), 2 dl kycklingbuljong/fond. 1 dl riven parmesan och 1 dl grädde.

Fräs tomaterna, vitlöken och chilin en stund i olja (max 2 minuter). Tillsätt grädden och permesanosten och låt det sjuda tills osten smälter. Jag satte också i creme bonjour som lämnade från igår.

Häll såsen över kycklingen i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

tomatbasilika2

Dela några körsbärstomater och riv lite färsk basilika. Strax efter du tar ut kycklingen ur ugnen toppar  du med tomaterna och basilikan. Hyvlade över sista ostbiten också.

Servera med färsk nykokt pasta.

ugnsform

Gott blev det och ingenting lämnade.

kycklingratt

Kommentarer

  • Susann 06/11/2017 3:18pm (5 år sen)

    Stekte du inte kycklingfiléerna?

    • Ulf Lassander 06/11/2017 7:05pm (5 år sen)

      Stekte dem lätt, bara så de fick en yta. Ville mera beskriva det som brynt i smör.

Skriv en kommentar