uffeskitchen ul

Marocko dukar upp

Skrivet av Ulf Lassander 13.03.2021 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Kvällens middag blev en bit reseminnen. Tankarna gick till morerna, marocko, tunisien och sydspanien.
Ett paket lövbiff strimades upp och fick ligga en stund i teriyakisås och peppar.
För det här finns inget recept utan det har vuxit fram
i huvudet under dagens gång.
strimlatkott
I stekpannan åkte: en hel strimlad lök, en paprika, en riven morot och köttet.
Tillsatte senare vatten, em rejäl matsked tomatpuré, fyra lagerblad och grönsaksbuljong, lät det hela koka ner innan
det var dags för nypressad apelsinjuice, persilja och några oliver.
gryta1
I med en burk grädde (2 dl) och låt det koka ihop på svagare värme.
gryta3
Smaka av (igen) salt och peppra.
Couscous gör man som det står på paketet, men jag brukar hälla
i lite grönsaksbuljong i vattnet. Sedan då det skall stå och dras
skär jag ner några citronskivor för mera smak.
ratt5
Gott blev det och lämnade över så pass
att gumman får en matlåda till jobbet på måndag.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar