uffeskitchen ul

Pasta vongole är på menyn

Skrivet av Ulf Lassander 12.04.2019

Pasta vongole, bara namnet säger att det är gott. Skaldjur a la Medelhavet är fredagsmys till max. Råkade få syn på musslorna i Citymarkets fiskdisk efter jobbet och menyn var spikad i ett nafs. En disk som hade så mycket gott i sig, till och med bläckfiskar. Lite vitlök, vin, citron, en skvätt hummerfond, peppar och salt. Färsk pastan kokas som vanligt några få minuter. Allt är fixat inom 10 minuter. Dessutom råkade jag få tag i ett verkligt gott riesling som passade mina smaklökar till 100%.

musslor10vin10


Kall korvsallad

Skrivet av Ulf Lassander 07.04.2019

Kategorier:

Kall korvsallad hör till våra gamla favoriter.
Toppen mat en varm sommardag men går lika bra en gråmulen dag i april.

korvsallad3Lätt att laga. Kall kokt potatis, rödlök, syltlök, kapris, ruccola, stekt chorizokorv,
parmesanost, cornichon (små saltgurkor), rostade pinjenötter, kluvna körsbärstomater
och en vinägrett på olja, citronsaft, senap.
Jag stekte korven i olja med curry för att få fram ny smak.


Holkvisning

Skrivet av Ulf Lassander 07.04.2019

Holkvisning som gäller. Förra veckoslutet togs alla åtta holkar ner och rengjordes.
Vissa delar byttes ut och bostäderna förstärktes.
holkar7

Nu är det dags för visning och hyresgästerna står på kö.

faglar2

faglar1

Ingen kråka, men väl en kycklingfilé.

fileVid grillen är det svårt att klara sig utan en 70 åring. stickor

Men gott blev det.grilladkyckling3


Grillväder

Skrivet av Ulf Lassander 31.03.2019

Kategorier:

I dag fick man njuta av solen. Det betyder att grillen också tänds. Blir kyckling, som i går men i dag med pasta och sallad.

kyckling grill

Curry, soya, peppar, salt, citron. Det är allt som behövs för en lätt marinad.

kycklingpasta3

Gräddfilssås med citron, vitlök och lime. Går bra till fisk också. Mums till max! 


Terrasshäng

Skrivet av Ulf Lassander 24.03.2019

Kategorier:

Morgonsol, torr terrass, söndag och inga projekt.
Faran är stor att det blir lite skumppa på terrassen idag.

Några filtar och nyputsade Ray Bans så fixar man det nog.

Får väl leva lite La dolce vita!

rose3


Frystömning!

Skrivet av Ulf Lassander 23.03.2019

Frystömning av infruset kött! Det var temat i dag. Enstaka bitar som har blivit slängda i frysen, bra kött men restbitar. Då ville gumman göra kalops. Fritt fram. Den var kanske en av de bättre hon gjort, full av smaker, kryddig och jätte god. Gurka, svartvinbärsgelé och potatis. Thats it och nu har vi mat för flera dagar :)

kalops3

 


VBL morgonmål

Skrivet av Ulf Lassander 20.03.2019 | 1 kommentar(er)

I dag firade vi på Vasabladet! För det första firade vi in våra collegen som vi tog fram till Konstens natt i fjol, har varit en hel del teman kring dessa efter det.

Samtidigt passade vi på att dela ut våra nya personalmuggar, alla med eget namn.
Några blanco muggar för inhoppare och vikarier.
Party, party!

 

bord2

Allt möjligt gott och hälsosamt ...?

trojor

Blir en varm och skön dag idag. Dessutom började det snöa.

personal

Hela personalen samlad på ett och samma bord.

ul mugg

Andra morgonmålet för dagen. Smakade bra det också, snart lunch.

 


Röding så gott!

Skrivet av Ulf Lassander 17.03.2019

Kategorier:

Röding så gott, var ungefär det som yttrades vid matbordet i kväll. Låt maten tysta mun – med andra ord. Bra tecken på att det smakar.

Blev en rödingfilé stekt i smör med en gnutta vitlök. Pressad potatis och smörsky. Smörslungad babyspenat. Hyvlad gurka med lite salt. peppar och ättika. En snabbt gjord remouladsås med det som råkade finnas. Och det var lite syltlök, kapris, kålhuvud, grönt äpple, citronsaft och zest, majonäs och créme fraiche. Peppar och salt. Den blev god!

Samtidigt gjorde jag en coleslaw  tills i kväll eller i morgon. Hyvlade ner (med ost hyveln) kålhuvud, äpple, morot, kapris, lite vinäger, salt och peppar och créme fraiche. Blev också god, dessutom lämnade det inga extra bitar i kylskåpet av råvarorna.

roding ratt

 

 


WOK!

Skrivet av Ulf Lassander 16.03.2019

Kategorier:

Efter en RödaKorset-dag på torget i Vasa smakar det gott med en egen gjord kycklingwok. Kålhuvud, paprika, morot, kyckling, citron, vinäger + soya (japanska), thai curry, lite salt och peppar. Dök nog ner en gnutta wasabi också. Oj så gott, allt gick åt sig :)

wock2  


Laxsmörgås

Skrivet av Ulf Lassander 15.03.2019

Efter jobbet tog jag en sväng via Köttdisken, helt utan idéer och öppen för det mesta. Med en burk laxröra, dill, citron och rostfranska, får man bra till ett fredagsmys. Tomater och vin hade vi hemma.
Rödlöken hann jag pickla cirka 20 minuter. 

Mums så gott.

laxrora3