uffeskitchen ul

Mat som belöning!

Skrivet av Ulf Lassander 06.04.2015 | 0 Kommentarer

Under påsken har gumman till största delen fått regera i köket. En jädrans god sjömansbiff som värmdes upp idag och smakade ännu mer än senast. Sjömansbiff är en sån rätt som visar då husmanskost är som bäst.

I går överraskade hon matgästerna med att fixa till en choklad fondant, den blev lite stor och mäktig men ingenting lämnade. Var riktigt skönt idag efter 3 timmars skogsjobb att inte behöva ställa sig vid spisen :)

sjomansbiff2

fondant

Nu svalkar det gott med en kall skumpa :)

 

Här receptet på fondanten:

Chokladfondant de Luxe (4 pers)

4 äggvitor, 2 äggulor, 3 msk strösocker, 100 gr smör, 100 gr mörk choklad 70%, 3 msk vetemjöl, 4 msk karamelliserad mjölk, 4 nypor flingsalt, smör till formarna.

Värm ugnen till 225 grader (inte varmluftsugn). Vispa äggvitor, gulor och strösocker vitt och poröst.
   Smält smöret och ta bort kastrullen från plattan. Bryt ner chokladen och låt den smälta under omkörning. Blanda ihop smörblandningen och äggröran och pudra sist i vetemjölet. Vänd tills allt har blandats.
   Smöra ugnsformarna väl. Fyll upp halva formen och klicka i en matsked karamelliserad mjölk (kola) i varje form. Strö på en nypa flingsalt och täck med resten av chokladsmeten. Grädda i mitten av ugnen i 7–8 minuter. Efter det tar du ut dem och stjälper dem direkt på en talltik. Gör ett snitt i dem med kniv så att fyllningen lite rinner ut. Pudra över med florsocker.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar