uffeskitchen ul

Matresa till Teneriffa

Skrivet av Ulf Lassander 12.02.2015 | 0 Kommentarer

Veckan på Teneriffa bjöd inte på så mycket sol men härliga maträtter i stället.

rakor i vitlok

Skaldjur är en given förrätt. Här en rykande het tallrik med räkor i olja och vitlök. Härliga dofter och lättlagat även hemma.

 

sjotunga pa husets vis

Sjötunga hör till mina absoluta favoriter. Den här är enligt husets recept. Bryntsmör, kapris, champinjoner etc. Denna gång blev det skalade potatis trots att jag föredrar Kanariska potatis (de oskalade med salt skal på).

 

fiskdisk i spanien

Ett besök vid den lokala fiskdisken är ett måste. Här besöker jag Mercadona.

 

skinkor patanegra

Härliga skinkor på rad. Några skivor Pata Negra till kvällsölen på balkongen sitter aldrig fel. Även gott till honungsmelon. De serranoskinkor och pata negra som säljs här hemma hos oss är också helt OK men de som finns på platsen har det där ”lilla extra”.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar