uffeskitchen ul

Medelhav och delikatesser

Skrivet av Ulf Lassander 12.07.2017 | 0 Kommentarer

Nu är jag då äntligen nere vid mitt älskade Medelhavet igen. Denna gång är det nere vid Solkusten och Fuengirola. Första dagen är det alltid en blandning av sol, mat och allt,allt, allt på en gång. Men man lugnar ner sig. Nu är jag längst ner på kartan.

spainkarta

Dagen började med att tillsammans med hostellpersonalen kolla in en tjurrusning på tv, uppenbarligen en färsk utsändning eftersom de inte gjorde så stor notis om mig. Efter en rask entimmes promenad innan Funkan vaknat till liv så blev det beachen. Före det passade jag på med ett rejält engelskt morgonmål på ett av de småa serveringarna som man oftast alltid glider förbi.

morgonmal

Vid ett tiden var det dags för lunch :)

sardinspett

Grillade sardine är en av mina favoriter.

sardiner uffes

sardinforhand

De har alltid lika roligt då de ser att jag börjar äta dem för hand, brukar komma en hel del spansk text, glada miner och tummen upp. Nu blev det dags för rätt nummer två.

 

vongole

cocinas

Jädrans god sky av musselspad och vitlök.

 

På vägen tillbaka till solbädden tog jag en sväng via Mercadona, ville få upp ögonen för vad som finns i utbudet just nu.

fiskdisk

rakdisk

serranoskinka2

Skinkan får bli ett inslag somm tapas lite senare i kväll. Det här är vad jag varit med om en del av den första dagen, för jag steg in på hostellet 01,35 i natt.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar