uffeskitchen ul

Min favoritfisk och nu som filé

Skrivet av Ulf Lassander 13.02.2021 | 1 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Tanken var igen någonting helt annat och så mycket simplare.
Men väl vid fiskdisken gick jag i fällan.
Små spröda filéer av rödtunga, blev 4 stycken.

Se så vackra de är.
filerSom vanligt blir det pressad potatis och stocken av broccolin.
Jag pressar helst potatisen för den suger bättre upp sås och safter
samt ingenting lämnar. Skulle det nu göra det
så bår det att blanda det sista med ägg och göra goda ”rösti”.
rodtungafile3
Gräddfilsåsen med peppar, salt, hackad saltgurka, purjo och två vårlökar: Den går alltid hem.
Broccoli som ångkokas i durkslag ovanpå potatisen.
Några vitlökar jag hade i stekpannan för smakens skull, ville jag inte slänga för de är så goda stekta.
Ett gott kallt italienskt vin till. Det är mums det.

Kommentarer

  • Hasse 14/02/2021 8:46am (4 månader sen)

    Tack, du är en sann matinspiratör ! När jag ,tyvärr alltför sällan, ska laga mat så går jag ofta in på din sida för att kunna snitsa till de sista detaljerna.

    • Ulf Lassander 15/02/2021 7:59pm (4 månader sen)

      Hej, va roligt att du tycker det. De e liksom lite min idé med bloggen. Tips och inspiration, sedan brukar det bli bra. Lycka till.

Skriv en kommentar