uffeskitchen ul

Musslor som snabblunch

Skrivet av Ulf Lassander 24.01.2023 | 0 Kommentarer

Har hållit på utomhus i dag, jobbat med traktorn och njutit av vintersolen.
Konstigt hur lite skön vintersol kan påverka en.
Skulle till lokalbutiken och köpa någonting jag snabbt kunde äta till lunch.
Väl i butiken fastnade blickarna på en låda djupfrysta blåmusslor a la Pirkka!
 simpukoita

Mest konstiga var att de följde med mig hem.

Moules Mariniéres - Musslor på sjömansvis

Skala och hacka 2 scharlottenlökar och två klyftor vitlök.
Hetta upp en mts smör och låt löken fräsa en stund.
Tillsätt 2 dl vittvin (gick bra med alkoholfritt).
Sedan 1 msk fiskbuljon, och 1/2 dl vatten.
Krydda med svartpeppar och salt.
Tillsätt de otinade musslorna och låt dem koka under lock 3-5 minuter.
Jag hällde i lite grädde ca 1/2 dl. Strö över färsk hackad persilja och
servera. Vid serveringen rev jag över parmesan ost.
Det blev otroligt gott, till och med spadet sörplade jag upp.
musslor i gradde 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar