Skrivet av uffes 13.12.2014
Kommer att få hem till Vasa både kungskrabba och 300 grams hummer. Finns troligen också oskalade räkor. Detaljerna får jag på måndag. Är det nån i Vasatrakten som är sugen så kommentera och ge e-postadress så kan jag leverera före jul.
0
Skrivet av uffes 12.12.2014
Ett ljus mitt i skeden, hög mysfaktor och lätt att bära med sig. Men man får se upp lite med glöggen ;) Men en trevlig och enkel stämningsdukning.
0
Skrivet av uffes 11.12.2014 | 2 kommentar(er)
Nu när vintermörkret kryper på allt för tidigt om dagen så undrar jag om den här stilen är nåt som går hem hos dig? Produkterna kommer från Kanada och nog ser det ju gosigt ut :)


Berätta vad du tycker!
0
Skrivet av uffes 09.12.2014
Hittade en del sköna prylar på danska
Lene Bjerres sida. Som du ser så hamnar jag igen i stilen från tider som flytt. Lite nostalgi kring spisen med ett glas vitt och annat småmys.
0
Skrivet av uffes 09.12.2014
Vill du ge Vasabladet i julklapp? Vi har hela Totalpaketet, Weekend eller Digitala.
Klicka in
dig och se vad som finns att välja på.
0
Skrivet av uffes 08.12.2014 | 1 kommentar(er)
Inget sitter så bra som någonting smått till julminglet. En av de enklaste är väl en honungsmelon uppskuren i kuber som blandas först med lite olivolja och svartpeppar. Plocka upp dem på fat och lägg basilikablad och en rulle prosciutto på varje bit. I med en tandpetare och dra några varv med pepparkvarnen över, ev. också några stänk god olivolja.
0
Skrivet av uffes 07.12.2014
Men det går knappast att misslyckas med torskrygg. I kväll blev det stekt rygg (i smör). Pressad potatis och det brukar inte lämna nåt, inte i kväll heller. Smörslungad spenat, en rejäl hög surkål, ättiksgurka och en gräddfilsås som bestod av salt, peppar, lite majonnäs, kapris och fint strimlad purjo. Gott!!! Brukar ha några tigerräkor med också men så blev det inte nu.
0
Skrivet av uffes 07.12.2014
Pilgrimsmussla eller kammussla är en god förrätt som höjer feststämningen. Här några bilder ut Villeroy & Bochs Friens-magasin. Hansplockade musslor från havet utanför den Skottska kusten. Fiskaren Davey Oaks har odlat pilgrimsmusslor i över 30 år. Den orangefärgade rommen är också delikat men det är den vita muskeln som är i fokus.


En enkel men lyxig förrätt. Finhacka en klyfta vitlök och en charlottenlök och stek dem lätt i en matsked smör. Häll på lite vittvin och några kvistar saffran låt det småputtra i ca 5 minuter. Häll i 1 dl fiskfond och låt allt koka upp. Tillsätt 1 dl gärde och lite citronsaft, salt och peppar. Mixa allt fluffigt.
Koka sparrisen i saltat vatten med lite citronsaft. I orginalreceptet används tång men jag föredrar några blad ruccola eller kokta sockerärter. Steg sparrisen i smör ca 2 minuter.
Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper och salta lätt. Stek dem i het panna ca 2 minuter per sida, är de små går det snabbare. Värm upp saffransåsen på nytt och kör ett varv med mixern så du får ett skum.

Villroy & Bochs ”Artesano Original” serien har belönats flera gånger för sin design. Föreställer mig den A-formade skaldjursplatån fylld med havets läckerheter. Stiligt!

Lycka till och du vill testa på någonting gott!
0
Skrivet av uffes 05.12.2014
Blev lite längre i stan än beräknat, så det blev en macka ikväll. Rieska, avocado, ruccola, kräftstjärtar, ägg och saltgurka :) Ett gott vitt till och YES -äntligen weekend!
0
Skrivet av uffes 04.12.2014
I Österbotten är det barmark och det betyder att skogen är full med dekorationsmaterial. Här några idéer med mossa men det finns också kottar och kvistar som gör juldekorationen lite mer extra.

Mossa kring en lampskärm binder du lätt med lite grövre sytråd eller grönt garn.

Är inte alla gamla uppläggningsfat och soppskålar i användning så gör ett blomgrupp av dem. Dekorativt.

En tallkvist i hallen eller ovanför matbordet skapar spänning.

Bär inte bort sommarens blomsterkorgar. Fyll dem med papper och sätt mossa över. Blir ett präktigt fågelbord i vinter. Kanske en kopp med frön/nötter ryms också med?

Alla har inte gamla trälådor hemma men fint kan det bli. Går ju att slå ihop en själv eller använda en gammal potatislåda men den skall nog ställas på trappan eller balkongen.

Konservburkar med kryddor och lite jultyg runt. Snyggt i köket och användbart.
0