uffeskitchen ul

Pankopanerad kyckling

Skrivet av Ulf Lassander 14.01.2017 | 1 Kommentarer

Kategorier:

I kväll är vi på väg till premiären av Smedsby uf:s Gröna Hissen. Därför blev middagen en aningen tidigare än vanligt och den skulle vara lättlagad.

Hackade två kycklingfilér platta (till schnitzlar) passade på att samtidigt stöta in peppar, salt och röd curry i köttet. Panerade dem med vetemjöl, vispat ägg och sist panko. Lite citronzest och stekning.

I ugnen låg redan potatisklyftorna med timjan och kryddor. Såsen blev en gräddfil med curry, salt och citron.

Så snabbt lagat och så gott.

pankokyckling2

Kommentarer

  • Nina Lindman 15/01/2017 1:14pm (6 år sen)

    Panko var obekant för mig. Googlade runt lite. Var ligger skillnaden mellan panko och skorpmjöl?

    • Ulf Lassander 15/01/2017 6:37pm (6 år sen)

      Panko är ett slags asiatiskt ströbröd. Liknar lite flingor och blir härligt krispigt vid fritering och stekning. Jag köpte mitt på en asiatisk butik i Vasa.

Skriv en kommentar