uffeskitchen ul

Rabarberpremiär

Skrivet av Ulf Lassander 24.05.2021 | 2 Kommentarer

Kvällssolen fick det att knycka till och den knycken blev årets första rabarberdricka.
Ett recept som är fånigt enkelt men blir så gott.
rabarber10 rabarberstjälkar. Skär bort bladet och roten och hacka/skär stjälkarna i bitar.
Ta en rejäl kastrull, min var 4,5 liter.
I med rabarbern, en skivad citron, 1-2 tsk krossad kardemumma.
Max 2 dl socker, men gillar du sött så sätt mera.
3 liter vatten.
Låt det koka i ca 10 minuter så att rabarbern blir mjuk.
rabarberkokLåt kallna, sila av och häll upp på flaskor.
Denna gång lämnade jag bort ingefära som också kan blandas med.
Serveras kall med is.rabarberdricka3

Kommentarer

  • Erik 25/05/2021 10:13pm (5 månader sen)

    Smakar alttid gott med lite färsk rabarber saft

    • Ulf Lassander 26/05/2021 12:23pm (5 månader sen)

      Så sant och äntligen får man användning för dem, är inte så bakande av mig :)

  • Peter Björknäs 03/06/2021 5:09pm (5 månader sen)

    Nu har jag importerat detta recept till Amerikat! Tackar. Hur mycket ingefära om man vill prova det?

Skriv en kommentar