uffeskitchen ul

Revbenspjäll

Skrivet av Ulf Lassander 21.07.2017 | 1 Kommentarer

Äntligen lite äkta grilldoft och smak. Gumman ville ha korvspett med två olika sorters chorizo korvar. Jag hade köpt en bit revbenspläll som skulle grillas. Förkokade revbenen i buljong och lök i ca 15 minuter. Lät dem stå och svalna i buljongen och dra i sig salt och smak. Strax före grillning gned jag in dem med en grillrub (torr kryddblandning). Hade ne flaska American BBQ-sås som anvöndes som glaze men hottade till den med torgad chili (egen blandning), citron och en granatäppelsirap som finns på de asiatiska burikerna i Vasa.

revben marinad2

Korven bestämde grilltiden eftersom revbenen var redan kokta och skulle bara få yta.

revben grillade

Ett spett med grillade tomater till och en klick potatisallad. I kväll var det rött som slogs i glasen :)

Kommentarer

  • Peter B 21/07/2017 7:43pm (22 månader sen)

    Jag förhåller mig skeptisk till fördelarna med att förkoka spjällen. Gjorde du det bara för att du hade ont om tid, eller...?

    • Ulf Lassander 23/07/2017 10:15pm (22 månader sen)

      Det blev lite tidsbrist så här sommartid. Trädgårdsjobbet gick före så man tog den snabbare vägen via förkok.

Skriv en kommentar