Revbenspjäll
Kategorier:
Äntligen lite äkta grilldoft och smak. Gumman ville ha korvspett med två olika sorters chorizo korvar. Jag hade köpt en bit revbenspläll som skulle grillas. Förkokade revbenen i buljong och lök i ca 15 minuter. Lät dem stå och svalna i buljongen och dra i sig salt och smak. Strax före grillning gned jag in dem med en grillrub (torr kryddblandning). Hade ne flaska American BBQ-sås som anvöndes som glaze men hottade till den med torgad chili (egen blandning), citron och en granatäppelsirap som finns på de asiatiska burikerna i Vasa.
Korven bestämde grilltiden eftersom revbenen var redan kokta och skulle bara få yta.
Ett spett med grillade tomater till och en klick potatisallad. I kväll var det rött som slogs i glasen :)
Kommentarer
Peter B 21/07/2017 7:43pm (6 år sen)
Jag förhåller mig skeptisk till fördelarna med att förkoka spjällen. Gjorde du det bara för att du hade ont om tid, eller...?
Ulf Lassander 23/07/2017 10:15pm (6 år sen)
Det blev lite tidsbrist så här sommartid. Trädgårdsjobbet gick före så man tog den snabbare vägen via förkok.
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar