Röding är ett säkert kort
Röding är ett säkert kort, smakar aldrig för mycket fisk. Har sällan stora ben och blir bara så god.
Råkade få en riktigt vacker filé vid Fiskdisken i Vasa.
Den behöver bara lite salt, peppar och några minuter för sig själv.
Körde också över några drag med chilikvarnen.
Såsen blir en lättlagad och god gräddfilssås.
1 burk gräddfil
En bit hackad purjo
1 msk hackade kapris
1 msk citronsaft
salt, peppar
Dill (jag hade torkad).
Hade lite i en tub pepparrot som fick göra sällskap, går med wasadi också.
Lite färskgurka med peppar, salt, lite dill och några stänk ättika.
Ett måste :)
Pressad potatis, och stek fisken tillsammans med 4 uppskärda klyftor vitlök.
Plocka upp vitlöken på fisken vid servering.
För mig doftar det Alcudia :)
Kommentarer
Bo 19/04/2020 12:50pm (3 år sen)
Detta är ren misshandel av en sån exklusiv råvara som Rödingen.. Med alla dessa kryddor och annat kunde det lika gärna gått använda torsk.. Kan inte vara mycke kvar av den karaktäristiska rödingsmaken
Ulf Lassander 19/04/2020 2:38pm (3 år sen)
Jo kanske stämmer. Men nu har jag en i huset som vill att det inte skall smaka för mycket fisk.
Marie 19/04/2020 5:06pm (3 år sen)
Det såg smaskens ut
Bo 19/04/2020 6:09pm (3 år sen)
Bor i Norrbotten och fiskar just Röding.. Ärligt talat sällan man får en riktig matfisk.. När jag väl får det.. Ner i vatten lite salt 5 minuter max tar det så är den klar.. Gärna direkt efter fångst man kanske har en eld på land nära från fiske plats.. Lyfta den direkt på tunnbröd.. Då känner man att just röding skiljer sig från all annan fisk 👍
Ulf Lassander 19/04/2020 8:03pm (3 år sen)
Färsk nyfångad så slår det det mesta. Kan känna rökdoften i näsa och se det lugna sjövattnet framför mig medan solen går ner och elden ges mera fyr :)
I vilka vatten fiskar du?
Bodhild 20/04/2020 7:30am (3 år sen)
Man ska steka rödingen riktigt smör, sat o ite peppar, ha sedan på riktig grädde och låt den få stå surra en timme, såsen blir nästan rosa,, nykokta mandel och rårivna morötter med lite ettikvatten o lite socker, låt dra en timme. Detta var min mormors resept,, och som jag alltid använder.
Ulf Lassander 21/04/2020 9:58am (3 år sen)
Låter gott, skall absolut prova :)
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar