Röding i foliepaket
En trädgårdslång dag utan pauser och mat. Då sitter det desto bättre med middag.
I dag är det en rödingfilé som skall grillas i foliepaket.
Röding på en bädd av lite grovt havssalt. Uppskuren vårlök, tre räkor, citron, dill,
peppar, kapris och en klick smör.
Knyt ihop paketet och häll i en skvätt vin.
Han hör tydligt hur paketet kokar och smakerna gottar till sig.
Jag gjorde i kväll så att innan det var 100% färdigt, klippte jag upp paketen
och hälde i lite rökspån i grillen. Lät paketen ligga i röken en stund för att ge röksmak.
Ser väl inte så dumt ut?
Vitlökssås med lime och gräddfil.
I glaset finns en kall rosé.
Kommentarer
Mormor 26/04/2020 10:07pm (3 år sen)
Det är trevligt att läsa dina inlägg om mat, tack för dem.
Fråga: Hur länge ska foliepaketet ligga på grillen innan rödingen är (helt) färdig? Inser att det beror på filéns tjocklek, men kan du ge ett ungefärligt svar, tack.
Må väl!
Ulf Lassander 28/04/2020 4:07pm (3 år sen)
Exakt, beror lite på fiskens tjocklek. Men man ser på foliepaketet då det börja svälla upp. Tar du grilltången och lyfter paketet känner du också att det är styvt. Sedan kan det bra stå en stund och vänta, mognar ju där också. Men max 10 minuter typ, Och till en början på direkt värme (ovan kolen) sedan går det bra att låta dem stå en bit vid sidan.
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar