Röding i örttäcke

söndag 21 januari 2018 - 19:56 | 0 Kommentarer

I kväll blev det en rödigfilé i ugn. Skit gott! Lade de på några smör bitar i en ugnsform. Salt och peppar. Gjorde en gegga av hackad purjo, några matskedar Créme Bonjour (ört) och ca en matsked riven pepparrot. Strök geggan över filen med lite tinjan över och in i ugnen på ca 200 grader. Potatisen blev till pressad potatis kokt i en rejäl knippe färsk timjan. Såsen blev en smörsky...tills den blir lätt brun, men i slutskedet slängde jag ner en rejäl matsked kapris och en kluven vitlök. Färsk gurka med ett litet stänk av ättika, salt, peppar och lite torkad dill som jag råkade ha. Det var den kvällen...som vi säkert tar igen.

 

roding3

Kategorier:

Mat

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.