uffeskitchen ul

Röding så gott!

Skrivet av Ulf Lassander 17.03.2019 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Röding så gott, var ungefär det som yttrades vid matbordet i kväll. Låt maten tysta mun – med andra ord. Bra tecken på att det smakar.

Blev en rödingfilé stekt i smör med en gnutta vitlök. Pressad potatis och smörsky. Smörslungad babyspenat. Hyvlad gurka med lite salt. peppar och ättika. En snabbt gjord remouladsås med det som råkade finnas. Och det var lite syltlök, kapris, kålhuvud, grönt äpple, citronsaft och zest, majonäs och créme fraiche. Peppar och salt. Den blev god!

Samtidigt gjorde jag en coleslaw  tills i kväll eller i morgon. Hyvlade ner (med ost hyveln) kålhuvud, äpple, morot, kapris, lite vinäger, salt och peppar och créme fraiche. Blev också god, dessutom lämnade det inga extra bitar i kylskåpet av råvarorna.

roding ratt

 

 

Kommentarer

 • Uffe.... 19/04/2020 5:51pm (3 år sen)

  Tjena. Jag är närmast en yrkesfiskare när det gäller röding. Drar upp ett rejält antal från ett flertal fjällvatten varje år. Det går så långt att delar av min familj inte vill ha dessa skräpfiskar. Om man då ska få dom att äta röding då gnäller det att bättra på smaken med salt socker chilli och vad det nu kan vara. Du har mitt stöd krydda på. Gör fiskgrytor thaimat och gratänger. Rödingen passar bra till lite av varje i fiskmatsväg.
  Hare gott
  Uffe. Sportfiskare och matälskare.

  • Ulf Lassander 19/04/2020 8:05pm (3 år sen)

   Tack, tack. I vilka vatten fiskar du? Känner till det där med att lura folk att äta :)

Skriv en kommentar