Rödtunga så gott
Hade just köpt röding men fick samtidigt syn på rödtunga.
Kunde inte motstå frestelsen så det blev ett paket med tre rödtungor.
Nu igen förflyttar jag mig i tankarna till Medelhavet och mitt Fuengirola.
En hel del vitlök och en chili får puttra i olja. I slutet då
vitlöken börjar få färg tillsätts en rejäl dos hackad persilja:
Det här skall senare hällas över fisken före servering.
Fisken har rejäl storlek 400 gram styck. Rödtungan saknar nästa alla ben förutom ryggbenet.
Ett problem är att jag inte har tillräckligt stor stekpanna. Så det får bli en improvisation.
Oftast vill jag ha huvudet kvar men i detta fall så åkte det av.
Stekning på båda sidorna och sedan in i en ugnspanna för att hålla värmen medan
alla tre fiskar stektes. Före det hällde jag på vitlöken.
Nu var också klyftpotatisen färdiga.Om det var gott :)
En själv gjord remouladsås satte det sista.
En burk gräddfil, en rejäl matsked majonäs, lite hackad saltgurka, syltlök, kapris,
2 teskedar senap, salt och peppar.
Mums i kväll igen.
Alltid då det erbjuds rödtunga eller sjötunga i Vasa är jag på plats.
Blir så skönt semester känsla och dofter.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar