uffeskitchen ul

Rödtunga så gott

Skrivet av Ulf Lassander 30.01.2021 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Hade just köpt röding men fick samtidigt syn på rödtunga.
Kunde inte motstå frestelsen så det blev ett paket med tre rödtungor.
Nu igen förflyttar jag mig i tankarna till Medelhavet och mitt Fuengirola.
vitlok4
En hel del vitlök och en chili får puttra i olja. I slutet då
vitlöken börjar få färg tillsätts en rejäl dos hackad persilja:
Det här skall senare hällas över fisken före servering. 

rodtunga4

Fisken har rejäl storlek 400 gram styck. Rödtungan saknar nästa alla ben förutom ryggbenet.
rodtinga i panna
Ett problem är att jag inte har tillräckligt stor stekpanna. Så det får bli en improvisation.
Oftast vill jag ha huvudet kvar men i detta fall så åkte det av.
Stekning på båda sidorna och sedan in i en ugnspanna för att hålla värmen medan
alla tre fiskar stektes. Före det hällde jag på vitlöken.
Nu var också klyftpotatisen färdiga.
rodtungaratt2Om det var gott :)
En själv gjord remouladsås satte det sista.
En burk gräddfil, en rejäl matsked majonäs, lite hackad saltgurka, syltlök, kapris, 
2 teskedar senap, salt och peppar.
Mums i kväll igen.
Alltid då det erbjuds rödtunga eller sjötunga i Vasa är jag på plats.
Blir så skönt semester känsla och dofter.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar