uffeskitchen ul

Schnitzel på kyckling

Skrivet av Ulf Lassander 03.10.2022 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Söndagsmiddagen blev wienerschnitzel men gjord på kyckling.
En favorit som vi gör lite nu som då.
Så här går det till.
kyckling12Lägger filén mellan oljat bakplåtspapper så den inte fastnar
och går sönder.
bankadBankad och klar.
station3Paneringsstationen: Vetemjöl blandat med olika sorters peppar,
vispatägg, pankomjöl och kycklingen.
Vänd kycklingen först i vetemjölet, doppa den sedan i ägget och sist i pankomjölet.
I stället för panko går det också bra med ströbröd.
paneradeKlart, och nu dags för stekpannan.
stekning2Steker eller friterar i rikligt med olja.
sas5Denna gång blev det en Bearnaisesås.
schnitzel2Mumsigt och gott med ansjovis och kapris så som det skall vara.
Gumman fick också en schnitzel i matlådan till jobbet.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar