Sjöfågel och oxrullad
Kategorier:
Vilken kväll vilka smaker, jag är lyrisk.
Råkade få tag i två bröstfiléer av kricka (en andfågel), skjuten i Malax.
Oxrulladen inlindad i bacon stektes, de två små kricka filéerna stektes snabbt endast i salt och peppar.
Såsen blev en improvisation.
En hackad lök, en rejäl knippe timjan, rödvin, soya,
en skvätt Martini Rosso (hade ingen sherry), peppar och salt.
Då allt hade puttrat en stund silade jag såsen och satte i rulladerna
och ett näve tranbär.
Krickan fick ligga i foliepaket.
Pressad potatis, broccoli och en sallad.
Himmelskt! Tur man har några påsar kricka till i frysen.
Till efterrätt blev det chokladtårta. Inte Maxmo hembageri utan Wasa Konditoris egna.
Smaklig och god tillsammans med ett gott rödvin.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar