uffeskitchen ul

Skaldjursmix

Skrivet av Ulf Lassander 08.12.2016

Rejält småsugen efter jobbet, inte hungrig men munnen sade skaldjur. Hade absolut inte tid med sånt men man skall lyda munnen. Det blev att svänga ihop nåt väldigt snabbt. Som tur blev det via S-Market. Ridderheims skaldjursmix Tapas del mar, en kruka ruccola. Väl hemma så fanns det också picklad rödlök från veckoslutet. Silade bort marinadoljan ur mixen, satte lite peppar, citron och salt över....munnen blev glad och tackade.
Råka de ha en Peroni öl till men oj vad det skulle ha smakat med ett gott vittvin.

 

skaldjursmix2


Där palmerna susar

Skrivet av Ulf Lassander 01.11.2016

Kategorier:

Landade typ kl 15 på Grand Canaria, ett snabbt dopp i poolen och några hundra meter till Mercadona. Yes, samma välfyllda fiskdisk som vanligt. Blev 4 gambas (stora räkor) och lite mixt sallad.

 

gambas2Hoppas doften av vitlök ock skaldjur sprider sig :)

 

gambas1Gott...det skall ni veta. Man behöver inte nåt stort kök för att fixa käk :)


Vongole för hela slanten

Skrivet av Ulf Lassander 28.10.2016

I morgon är det byggmässa på gång i Botniahallen. Var in en sväng i kväll på nytt och kollade läget, ser bra ut med mycket intressanta produkter. Har lite svårt att förstå att det blir Kanarieöarna på måndag...har varit lite allt möjligt liksom.

I dag fick jag i alla fall tag i en påse hjärtmusslor som nu har kokats i vin med lök, vitlök, morötter, persilja och lite hummerfond. Slurp, sa det så var skålen tom :)

hjartmusslor2


Saluhall med mums

Skrivet av Ulf Lassander 15.10.2016

Blev en heldag i Saluhallen, det var höstmarknad, med att sälja kokboken Mickes Fisk. Har stått och dräglat över Ruotsalas fiskdiskens utbud av musslor, marulk, röding, lax...etc. Strax innan stängningsdags var det tid att slå till.

 

saluhallen2

Ny modern iZettler (kortbetalning via iPad) packades upp i går och gick live i dag. Den på bordet till höger.

 

musslor

Dagen inköp till kvällen blev musslor. Lite fiskfond, vitlök, persilja, fänkol, lök och morot. Kokas ihop. I med musslorna, på med med vittvin och kokas så att musslorna öppnar sig typ några minuter. Häll upp i en skål, salta och pressa citron över. Jag brukar också peppra och strö riven permasnost över. Mums!!!

 

musselspad

Då musslorna äntligen är uppätna är den goda buljongen kvar. I med bitar av bröd. Jag råkade ha några dagsgamla kanter surdegsbröd som åkte i. Det är här smakerna finns :)


Fredagsmys

Skrivet av Ulf Lassander 14.10.2016

Kategorier:

Laddat upp för Mickes Fisk bokförsäljning i Saluhallen i Vasa i morgon, föreläst om ”profilbyggande med ord och bild” på Hangendagen i dag. Fixat också lite dittan och dattan. Så tyckte det satt bra med lite räkor framför tv:n. Får se vad gott man hittar i fiskdisken i morgon hos Ruotsalas :)

 

fredagsmys2


Räkor som belöning

Skrivet av Ulf Lassander 08.10.2016 | 1 kommentar(er)

Har varit på torg manifestation idag och delat ut tidningar. Träffade en hel del bekanta men det är alltid svårt att både fotografera och jobba samtidigt. Här är det Johan Hagström som stod för bilden. Här är det Anttu med fru som inspekterar dagens utgåva...hade redan fått den hem :)

anttu

Men efter att stått i två timmar i doften från Vänsterförbundets plättos så var man rätt saltsugen då man kom hem. Tur att jag tog upp 1 kg räkor innan jag fort till stan. Räkorna är Lobsters och fanns i lösvikt i CM Stenhaga. Bra kvalitet!

rakor2

Ett par frysta örtbatonger och en gräddfilsås är allt som behövdes.

 


Dofter att minnas

Skrivet av Ulf Lassander 02.10.2016

Blev en hel del trädgårdsjobb i dag. Samtidigt passade jag på att rengöra grillen...det var hummer på gång. Hittade en 400 grams Kanadensisk hummer på Citymarket i Stenhaga. Kunde ha varit större men helt OK.

hummer

I med kniven i mitten se tidigare inlägg. Passade samtidigt på vid grillen att smälta smör med persilja och vitlök. Smöret skedade jag över hummern då den var färdigt grillad, det gick snabbt för den var ju förkokt. Köper du en fryst hummer är den förkokt.

 

humme pa grill

Oj vilka dofter! Strödde också över lite riven Parmigiano ost.

 

hummer ratt

Nu är godiset färdigt. Aiolin är kvar sedan i går. Bara att sutta och suga, dippa och skåla :)


Fredagsmackan

Skrivet av Ulf Lassander 23.09.2016

Känns i luften att hösten är här. Fick i morse sånt sug efter kräftor så i kväll blev det kräftmacka. Kräftstjärtar och avocado, rödlök, lite citronolja över och en sås av med citron och peppar. Åt upp hela burken med kräftor :) Guuuuud så gott!

 

kraftmacka2


Havskräftor i Split

Skrivet av Ulf Lassander 22.09.2016

Sista dagen i Kroatien besökte vi Split. En skön vandring i den romerska borgen intill tornet. Fick en kännsla av att vara på rivieran. Snygga utecaféer med gudomliga espresso. Kan vara ett shopparens verkliga etta! Åker gärna dit igen. Blev dags för lite salt och blev absolut inte besviken på fatet som landade på bordet. 1 kg havskräftor i en sky av smör, olja, persilja och vitlök. Om man njöt :)

 

havskraftor split2

Miljön var inte dum den heller, straxt nedanför tornet. Tog också ett glas vitt senare vid en uteservering där det pyste ut svalkande vattenånga över kunderna, skönt. Då livet är gött är det gött på riktigt  :)

 

tornet i split


Skaldjurspasta

Skrivet av Ulf Lassander 19.09.2016

Efter några timmar på cykelsadeln smakade det gott med en rejäl skaldjurspasta. Med musslor, räkor och gud vet vad. En mustig tomatsås till...livskvalitet för en liten slant.

 

spaghetti2