Skrejtorsk som bäst
Torsk är gott och lättlagat. Men nu då torsken vandrar längs den norska kusten,
har den mera muskler och är fastare i köttet. Den torsken kallar vi för skrejtorsk.
Veckoslutets matinköp blev en hel file (halva frös vi in).
I dag ville gumman gå bananas med skrejtorsken, hon hade snappat upp
en gott recept. Inte mig emot, jag fixar potatisen.
Ursprungs receptet var på torskrygg men vi vek våra filébitar.
Skulle gå i ugnen tills innetemperaturen var 56 grader.
Samtidigt låg broccolin i samma form, den fick sedan lite
mera tid i ugnen för den skulle rostas.
Permesansås var som en aioli utan vitlök, istället riven permesan.
En grön gremolata ovanpå fisken.
Gremolatan innehåller ett hack av vitlök, persilja, timjan
och riven permesan, citronskal och citronsaft.
Salt och nymald peppar.
Råkade ha en burk av Köttdiskens egna pepparrotskräm
som fick en rejäl klick mera pepparrot.
Jag kan garantera, det var gott!
Tack gumman för maten.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar