uffeskitchen ul

Smakbyn, vilken kockkväll

Skrivet av Ulf Lassander 27.03.2015 | 0 Kommentarer

I skuggan av Kastelholm ligger Smakbyn, målet för min resa. Jag skulle delta i en kockkväll med kocken Michael Björklund. Smakbyn impade på mig redan vid första anblicken med sina rejält tilltagna utrymmen och otroliga rymd.

1 kastelholm

2recept

3.smakbyn

Nio personer klädde på sig sina förkläden och högg in på råvarorna.

byxning

Här byxas abborfiléerna innan panering.

abborre

Pankopanerade filéer. Men kanske ni borde få veta mer om förrätten?

Förrätten: Pankofritterade abborrfiléer i kräft- och ål-meistersås med pepparrostade morötter. Kräftbuljongen kokades på havskräftor.

forratt

file.rens

Nu dags för rensning av nötfilén. Alla hinnor och senor skulle bort. Det här vara också min punkt. Men jag fixade min filé och drog vidare med kameran medan flickorna gjorde sin.

fileer

Sedan skulle filéerna gnidas in med salt. pepper, rosmarin och timjan.

 

4micke i kok

Kocken Michael deltog flitigt i alla moment. Här förklarar han stekningen innan filéerna åkte på hällen för att snabbt brynas.

 

kantarellerTill varmrätten serverades också en Grönsaksragu på gula morötter, sidfläsk och kantareller etc.

 

potatis

Potatisterrinen klar och dags för en stund i kylen. Innan servering skulle den in i ugnen i 10 minuter på 150 grader.

Varmrätt: Örtstekt oxfilé med vitlökssky. Serverades med Tomataioli, Bearnaisesås och Pepparsås. Till detta även Grönsaksragu på bönor, sidfläsk och kantareller. Där till en Potatisterrin.

fileratt

 

efterrattHär testas efterrätten och Chokladfondanten.

Efterrätt: Creme brule med syrlig hallon sorbet, Chokladfondant med vaniljglass och citrussallad samt snickerskaka och Apelbrandsmaksatt äppelkompott

fondante

stege

Inget med maten att göra men ett exempel på alla de trevliga detaljer man kunde vila ögonen på medan man njöt av den goda maten.

kockarna2En trevlig kväll som tog alltför snabbt slut...vi höll på i fem timmar. Mätt blev man, det kan jag lova.
Är du intresserad av nåt motsvarande så tveka inte. Go for it!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar