Smakbyn, vilken kockkväll
I skuggan av Kastelholm ligger Smakbyn, målet för min resa. Jag skulle delta i en kockkväll med kocken Michael Björklund. Smakbyn impade på mig redan vid första anblicken med sina rejält tilltagna utrymmen och otroliga rymd.
Nio personer klädde på sig sina förkläden och högg in på råvarorna.
Här byxas abborfiléerna innan panering.
Pankopanerade filéer. Men kanske ni borde få veta mer om förrätten?
Förrätten: Pankofritterade abborrfiléer i kräft- och ål-meistersås med pepparrostade morötter. Kräftbuljongen kokades på havskräftor.
Nu dags för rensning av nötfilén. Alla hinnor och senor skulle bort. Det här vara också min punkt. Men jag fixade min filé och drog vidare med kameran medan flickorna gjorde sin.
Sedan skulle filéerna gnidas in med salt. pepper, rosmarin och timjan.
Kocken Michael deltog flitigt i alla moment. Här förklarar han stekningen innan filéerna åkte på hällen för att snabbt brynas.
Till varmrätten serverades också en Grönsaksragu på gula morötter, sidfläsk och kantareller etc.
Potatisterrinen klar och dags för en stund i kylen. Innan servering skulle den in i ugnen i 10 minuter på 150 grader.
Varmrätt: Örtstekt oxfilé med vitlökssky. Serverades med Tomataioli, Bearnaisesås och Pepparsås. Till detta även Grönsaksragu på bönor, sidfläsk och kantareller. Där till en Potatisterrin.
Här testas efterrätten och Chokladfondanten.
Efterrätt: Creme brule med syrlig hallon sorbet, Chokladfondant med vaniljglass och citrussallad samt snickerskaka och Apelbrandsmaksatt äppelkompott
Inget med maten att göra men ett exempel på alla de trevliga detaljer man kunde vila ögonen på medan man njöt av den goda maten.
En trevlig kväll som tog alltför snabbt slut...vi höll på i fem timmar. Mätt blev man, det kan jag lova.
Är du intresserad av nåt motsvarande så tveka inte. Go for it!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar