uffeskitchen ul

Smaklig weekend

Skrivet av Ulf Lassander 07.11.2021 | 1 Kommentarer

Normalt veckoslut med mycket gott från köket.
I lördags blev det en stekt röding med det lilla extra, som var stekt vitlök, persilja och kapris.
En liten detalj som jag snappade upp för 20 år sedan under en resa till Mallorca.
Då var det inte röding utan sjötunga som låg på tallriken.
Nu blev det också en klick remouladsås och sommargurka.
roding vitlokSöndagen bjöd på ett lite annat kök.
En gräddig och pepparstark oxgryta. Passade bra med pasta
men tanken var först att göra bulgur eller pressad potatis.
pastagrytaKokade en rejäl kastrull oxgryta på 1 kg nötstrimlor
och 3 dl grädde så det blir nog att portionera upp och frysa in.
Bra att ta upp och ha som lunchlåda.

Hoppas du inspireras och får egna idéer.

Kommentarer

  • Johan 08/11/2021 3:07pm (8 månader sen)

    Hej
    Har följt dina inlägg under flera år. Är själv inte riktigt spillt i köket heller så intresset torde vara det samma. Bor på en ort där man inte hittar råvaror, från vattnet. Fisk som gös , abborre, löija osv. har jag nog tillräckligt av. Men om man går in lite på skaldjur, var hittar du alla dina, jag har 75 km till en ORDENTLIG fiskdisk . Tacksam för svar. Och fortsätt med dina inlägg, tror att många dom läser fast inga kommentarer syns.
    // J

    • Ulf Lassander 21/11/2021 10:34am (7 månader sen)

      Oj, har missat din fråga. Sorry. I Österbotten skulle jag satsa på Polarfilé i Norrnäs, Fiskdisken eller Ruotsala i Vasa fast Citymarket och Prisma har bra urval också, i Kvevlax är det Jeppes Fisk som gäller. Hur det ser ut i Kristinestad och Jeppis vet jag inte med det lär väl nog finnas fiskdiskar på marketerna där också.

Skriv en kommentar