Snabbgjord mingelmat
Personligen ingen större vän av karelskapiroger. Men det här som jag hittade på Valios receptsida fick idéerna att snurra. Kan föreställa mig smaken och den känns bra, dessutom är det otroligt lättlagat. Gott med en kall öl, vittvin eller skumpa.
Gravlaxpiroger (12 st):
1 burk smetana (Valio)
2 tsk citronsaft
2 kokta ägg (10 min)
¼ tsk salt
200 gr gravlax i skivor
50 gr laxrom och dill
Några drag med svartpepparkvarnen
Rör ihop smetana, hackade ägg, citronsaft och salt. Bred ut på pirogerna.
Gör en slö rulle av gravlax ovanpå.
Om du gillar laxrom så en klick ovanpå och sedan svartpeppar.
Saltköttpiroger (12 st):
1 burk Créme fraiche (Valio)
½ dl hackad bladpersilja
2 msk senap
¼ tsk salt
1-2 saltgurkor
100 gr saltkött av nöt, i skivor
svartpepparkvarnen igen och lite riven pepparrot.
Rör ihop créme fraiche, persilja, senap och salt. Bred ut ovanpå pirogerna.
Dekorera med skivad saltgurka och saltkött. Stör över den rivna pepparroten och peppra.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar