Snabbt och lätt
Året börjar avrundas och styrelsemötena avlöser varandra. Det tar av lite på takten i köket. Men man behöver inte kocka fullt ut hela tiden. Rökt fisk och tillbehör kommer man långt med och de hör ju liksom julborden till. I kväll blev det ett lättlagat sillabord som var sååå gott!
Ville först och främst testa Kvarken Brewerys Pilsner. Slängde ner en flaska i en stubbe för att få en ”bra bild”. Sedan åkte pullorna ner i en snödriva för att bli kalla.
Absolut ingen reklam men blev bra bilder av flaskorna.
Behövde en sås till fisken och årkade inte åka till butiken. Man tager vad man haver.
En halv finhackad purjo
Lite finhackad inlagd saltgurka (på burk)
1 tsk dijon senap (hade en med saffransmak från vårresan till Frankrike)
salt, peppar och 1 burk creme fraice.
Kunde ha varit rivet äpple i också men hade inget.
Gravlax, sik och sill. Det övriga hede vi också hemma så det blev så här och ingenting lämnade.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar