Närodlat och helt naturellt
Vet att some börja fyllas med kantareller och annat gott, så även här.
Men att få känna lyckan av att hitta svamp eller skörda från eget land, är obeskrivlig.
De senaste dagarna har det skördats.Lammrinbs närodlade ett par kilometrar ifrån.
Nypotatis ur eget land.Kvarkenlax på spett, egen nypotatis, gräslök, basilika och krasse blommor.
Nu börjar det ploppa upp i skogen. Mitt i dagens skyfall
åkte jag ut en sväng till de gamla bekanta ställena...och det blev en rejäl skörd.Medan jag plockade svamp började också kvällens meny bli allt klarare.
En del svamp delades direkt ut till ensamma.Äntligen dags för en kombinerad lunch/middag/kvällsmat blev ett
pytt på egna nypotatis, lök och kantareller. Såsen var en test gjord av Koskenlaskias dipp-ost (den svarta),
rejält med peppar och en skvätt grädde. Blev helt bra.
Biffen blandade vi ihop själva av nötkött, svettad lök, ägg och peppar.
Medan den blandade köttfärsen stod och drog sig
hann vi med en tur på mossen för att plocka lite hjortron.
Blev 4,2 kg och verkligt fina bär.
Får se vad morgondagen har med sig.
Svamptider
Otroliga tider vi lever i, så mycket god svamp i skogen!
Var en sväng i Malax skären och kollade dagsläget.
Pepparriskor, skäggriskor, taggsvamp, fårticka och en hel del annat.
Allt fick vara för det ”var inte läget för det”.
Väl hemma skulle det bli nåt enkelt. Åkte ner till S-Market
för att köpa lite färskpasta och några musslor på burk (lättlagat då man inte orkar).
Väl hemma stiger jag ur bilen och får syn på en förväxt Karl Johan svamp.
Tar den med mig in och sätter kniven i den.
Hela foten är perfekt!
Nu blev det ny meny.
Tagliatelle, mjukost med rostad paprika, stekt svamp, persilja och riven pecorino ost.
Blev typ fest i kväll igen.