uffeskitchen ul

Tillbaka till 1700-talet

Skrivet av Ulf Lassander 25.11.2017 | 0 Kommentarer

I går tillbringade jag BlackFriday intill slagsfältet i Oravais. Försäljarna hade workshop i Furirbostället från kl 08 till 18. Mörkt då vi kom och mörkt då vi for hem men det var ju Black Friday hela dagen. Workshoppen var allt annat än mörk. Bra diskussion och engagemang.

salen2

Husmor bjuder in oss till 1700-tals lunch med härligt sprakande brasa. Fårskinnen var också uppskattade att sitt på.

kocken

”Kocken” en tyst Purmobo som man inte fick tyst på!!!

tallrik

1700-talet på tallrik. Rotmos, pepparrotsgrädde, rödbetor, gris och krusbärssås. Sedan bjöds det på kokokt höna och gravad gädda.

spis

bord

Mysigt att jobba i lite mörker!

bord2

Två gånger under dagen dukades det upp till mat.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar