Tomatchutney
Kategorier:
I dag har det varit lite av en skördefest hemmavid. Började med att ta upp potatisen och det blev två rejäla lådor. Sedan dags för att skörda de sista tomaterna, de flesta gröna. Vi skulle koka tomatchutney på dem. Blev ca 1,5 kg tomater, både röda och gröna.
Skulle nog vara en del annat i också. Här är morsans recept som vi hittade på en skruttig lapp bland alla andra skruttiga lappar..
1 kg röda tomater
1 kg gröna tomater
1 kg syltsocker
1 kg gul lök
3 dl ättikssprit
2 st paprikor
Hacka upp allt (vi körde mandolin) och låt koka i 60 minuter tillsammans med 6 st hela nejlikor.
Låt det svalna och häll upp på burkar.
Det var väl inte så svårt?
Rör om och se till så det inte kokar fast i kastrullen.
Blev fem rejäla burkar som nu står i kylrummet.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar