Trångt på bordet
”I år tar vi det lilla lugna med julmaten” har man inte sagt det förr? Och då man står där och plockar och pysslar är överrenskommelsen som bortblåst. Väl vid julbordet inser man att det börjar bli ont om lediga ytor...igen. I år kommer vi dock att ha julbord i dagarna tre, så ytor lösgörs och åtgång finns.
Vi tar väl ett varv runt bordet och ser vad som rymdes med?
Vi börjar med strömmingar, sill och rökta räkor från Sundom.
Gravad sik (Kvarken), rökt sik (Kvarken), kallrökt lax i rullar.
Rosolli, skinka och kalkon (Övermark), husets röbetor.
Aladåb och hemgjorda köttbullar, rökt lamm och vildsvinspaté.
Romägg och några goda ostar. Gröten och plommonsoppan hann inte med på bild. Men nu har vi gått bordet runt.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar