uffeskitchen ul

Vinprovning.

Skrivet av Ulf Lassander 19.05.2019 | 0 Kommentarer

I går firade vinsällskapet (Oenologisk sällskapet rf) sitt 35 års jubileum med god mat och goda drycker.

borjan

Maten låg i trygga händer.

rotisseur

soppa

Här hör du lyriken kring några rätter:

Creme ninon, basilikaolja och rostad parmaskinka. Det var försoppan.
Långsamt tillredd lax, jordärtskockpuré och tomat vinägrett.

lax2

prosecco

Dryckerna då? Håller vi till men vinhuset Zonin från 1821 så är det ju
klar att vi börjar med Prosecco.
Reija

Kvällens sommelier är Reija Andersson-Tuomaala från Pernod Ricard i Stockholm.
Hon var med också då föreningen fyllde 25 år.

gruppenEfter vinprovninen i Brändö sund förflyttade vi oss till Domus Bothnica för jubileumsmiddag.
Var de säkrare vinerna dök fram som Chateaunet-du-Pape både rött och vitt.

vin13Vasa visade upp sin absolut bästa sida men en underbar solnedgång och
segelbåtar som under kvällen gled in  hamn med lantärnorna tända.

terrass

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar