Vinprovning.
I går firade vinsällskapet (Oenologisk sällskapet rf) sitt 35 års jubileum med god mat och goda drycker.
Maten låg i trygga händer.
Här hör du lyriken kring några rätter:
Creme ninon, basilikaolja och rostad parmaskinka. Det var försoppan.
Långsamt tillredd lax, jordärtskockpuré och tomat vinägrett.
Dryckerna då? Håller vi till men vinhuset Zonin från 1821 så är det ju
klar att vi börjar med Prosecco.
Kvällens sommelier är Reija Andersson-Tuomaala från Pernod Ricard i Stockholm.
Hon var med också då föreningen fyllde 25 år.
Efter vinprovninen i Brändö sund förflyttade vi oss till Domus Bothnica för jubileumsmiddag.
Var de säkrare vinerna dök fram som Chateaunet-du-Pape både rött och vitt.
Vasa visade upp sin absolut bästa sida men en underbar solnedgång och
segelbåtar som under kvällen gled in hamn med lantärnorna tända.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar