uffeskitchen ul

Whiskygravad lax

Skrivet av uffes 19.12.2014 | 2 Kommentarer

lax

Recept för 4 personer. 1,2 kg lax av tjocka mittbiten 3 msk rosépeppar+ 1 msk till garnering 1 tsk vitpeppar 0,5 dl salt 0,5 dl socker 0,5 dl whisky 1. Ta bort ryggbenet på laxen och dela biten tvärs. 2. Blanda kryddorna, krossa rosépepparn. Klappa in kryddorna i fisken. Lägg fiskbitarna med köttsidan mot varandra, tunn sida mot tjock sida. Häll whiskyn i en tät påse. 3. Lägg fisken i påsen med whiskyn i kylen i två dygn, vänd morgon och kväll. 4. Skär upp i tunna, vackra skivor.

Kommentarer

  • Yvonne Näsman 19/12/2014 9:16am (5 år sen)

    Spännande, jag har aldrig gravat lax själv. Kanske man skulle testa... fast vi behöver nog inte så där mycket. Här äter vi kanske 50 g per person (de som överhuvudtaget tar gravad fisk) :) Ska fundera på saken, tack för att du delade med dig av receptet!

  • Bogart 24/12/2014 11:03pm (5 år sen)

    Tack så mycket för receptet! Testade inför julen, och visst, det är väl värt att spara och använda. :)

Skriv en kommentar