uffeskitchen ul

Wokade godsaker

Skrivet av Ulf Lassander 09.04.2020 | 1 Kommentarer

I dag satsade vi på närodlat, kryddstarkt och lite lättare.
Eftersom det fanns kalkonfiléer i frysen körde vi i dag på samma linje som i går.
Vi hade tidigare i veckan köpt ett kålhuvud ifall det skulle bli wok.
Yes! I dag var det dags för kål, morötter, purjo, paprika, ingefära och vitlök.
wokgrundRedan i det här skedet blir man hungrig och sugen...vilka färger och dofter.
I wokpannan lite olja, ingefära, vitlök och curry. Då det fräser till
så i med kalkonen och sedan allt annat och på slutet
lite rostade sesamfrön som hade blivit över. Lite salt, peppar och chiliflakes. 

Som vätska använde jag saften av en halv lime, lite japansk soya och vinäger.
En skvätt grönsaksbuljong och ett dricksglas äppelmust.
wok3Lite sötsur sås till och ett kallt riesling vin.

GOTT!

Kommentarer

  • Marias memoarer 09/04/2020 9:49pm (59 dagar sen)

    Åh vad gott det ser ut! Jag brukar laga nudelwokar, men ska testa med enbart grönsaker och kött nån dag, älskar stekt kål bara den inte blir genonmjuk utan får behålla en gnutta krisp 😊👍

Skriv en kommentar