sevendaysxbernys

Tillbaka till vardagen!

Skrivet av Sofia Donner 29.01.2022 | 1 kommentar(er)

Kategorier:
Skarmavbild 2022 01 28 kl. 21.15.39

Hej, jättemycket hej! Fia heter jag. För jag gissar att du redan hunnit glömma bort mig här i bloggvärlden. Det blev en minst sagt lite ofrivillig paus. Den började med att laddaren till min MacBook gick sönder - och när jag tänkte att jag åker och köper en ny efter jul så slog Covid till deluxe över vår lilla ö - och vi har i princip suttit hemma sedan dess. Vi har även haft Sigge hemma från dagis sedan julveckan, så har inte ens kunnat åka till stan dagtid med alla 3 för att köpa en ny. - Men, idag överraskade min älskade man mig med en helt ny Mäckis! Åh! Han ansåg inte det var värt att köpa en ny laddare till min 8 år gamla trotjänare. Plus att han ville peppa mig lite efter en väldigt (!) lång månad. (Så så så så fin han är!) Och vad säger man då mer än TUSEN TACK och nickar glatt.

Läs hela inlägget

Lille-lillebror är här!

Skrivet av Sofia Donner 07.11.2021 | 7 kommentar(er)

Kategorier:
IMG 6549

Hej! Hemskt mycket jättemassa hej!

Läs hela inlägget

Helgernas helg!

Skrivet av Sofia Donner 18.10.2021

Kategorier:
IMG 5785

Jag kan inte minnas senast när jag vaknade med så mycket energi som idag. Är tankad till max efter helgernas helg! Min fina vän och hennes familj som numera bor i Stockholm kom fredag kväll, och åkte söndag kväll. Och vi har verkligen maxat tiden tillsammans efter nästan 2 år isär på grund av pandemi-jäkelskapet! Och det var som om vi hade setts igår. Precis sådär som det ska vara. Hela min själ känns som en varm, gosig, filt runt min kropp efter deras besök. Hennes dotter är 2 månader yngre än Sigge också, så ni kan ju gissa hur roligt dom har haft. Älskar extra mycket när vänners barn blir mina barns vänner. Det är så, så, fint!

Läs hela inlägget

Melker 1 år! <3

Skrivet av Sofia Donner 21.09.2021 | 1 kommentar(er)

Kategorier:
IMG 5241

Hipphipphurraaaa för vår älskade, älskade, älskade Melker idag! Ett år - jag kan inte för allt i världen förstå det. Det har, utan tvekan, varit det mest intensiva, känslomässigt kaotiska, upp och ner varvade året i mitt liv. Men det har också varit ett av dom absolut bästa. Hur det går ihop vet jag inte - men det gör det nu bara.

Läs hela inlägget

Höstens make over!

Skrivet av Sofia Donner 17.09.2021

Kategorier:
IMG 5136

Igår var det äntligen dags för den efterlängtade höstfixen hos frissan. Och jag var faktiskt lite nervös. Har nämligen gått hos samma frissa i säkert 10 år, och ja - ni vet ju, man får en viss relation ändå. Och dom lär känna dig och ditt hår och det du passar i och är bekväm med. Men, för ett tag sedan blev hon långtidssjukskriven och tipsade då om sin kollega som jag gick till två gånger - som nu flyttat till Spanien. Ja, du hör ju. Vilka rackarns stora problem jag har! Såå, var tvungen att kolla runt lite vart vänner och så går - och fick kontakt med en tjej vars instagram var helt i stil med det jag gillar. Okej okej, nu blev det en inledande roman om min frisörkris här, vilket inte alls var meningen. Men vi kör vidare!

Läs hela inlägget

2 år som din fru

Skrivet av Sofia Donner 07.09.2021

IMG 4929

Tänk att två år bara har rusat oss förbi. Hur något kan kännas så avlägset, men samtidigt upplevas som om det var igår. Och vilka år vi har haft. Det är ju egentligen helt galet. Från den dagen vi stod framför våra nära och kära och blev man och fru, har inte en dag varit den andra lik.

Läs hela inlägget

Fredagsfeeling och bröllopsiver!

Skrivet av Sofia Donner 27.08.2021

Kategorier:
IMG 4629

Okej - det är fredag idag (tjoho!) och Sigge är inne på sista inskolningsdagen på nya dagiset. Som vi gissade har det gått utan problem - redan första dagen bad han mig gå för han ville leka själv med sina nya kompisar. Hur jag tog det? Satte mig i bilen och hulk-grät och ringde Rasmus och hulkade över att vår förstfödda kommer flytta hemifrån imorgon och inte behöver mig mer. Ja, så är det ju inte riktigt. Men inskolning och gravidhormoner är kanske inte laddat för succé. Och som min kloka vän sa - mycket mer hälsosamt för mammahjärtat med ett självständigt barn som är trygg i nya miljöer och som hanterar förändring så bra, än att stå och krama ett gråtande barn hejdå varje dag. Men där och då kändes det som tiden bara runnit mellan mina fingrar och han just kom upp på mitt bröst på BB - och nu vill leka själv med sina vänner. Utan mig! Jag gissar att många föräldrar där ute känner igen känslan..

Läs hela inlägget

Syskonfotografering!

Skrivet av Sofia Donner 31.05.2021

Kategorier:
siggeochmelker 7

Hej måndag - här är du igen. Min visst är det himla stor skillnad på en måndag i November, och en måndag denna tid på året?! Alla dagar är lika härliga nu.

Läs hela inlägget

Årets hårförvandling!

Skrivet av Sofia Donner 12.05.2021 | 1 kommentar(er)

Kategorier:
Screenshot 2021 05 12 at 11.32.51

Igår var det äntligen dags. Något jag funderat länge, länge på - och nu kände jag "äh what the sjutton!". Med jämna mellanrum tröttnar jag alltid på ljust hår, men vill absolut inte ha mörkt. Så då måste man komma på andra kreativa idéer. Igår fick fantastiska Emelie fria händer och voilá - hej sommarhåret!!

Läs hela inlägget

3 års kalas och hemester!

Skrivet av Sofia Donner 29.04.2021

Kategorier:
Screenshot 2021 04 29 at 9.14.05

I helgen som var fyllde Sigge 3 hela år! Äntligen. Som han har längtat! Men innan det var dags för den stora dagen så lämnade vi av Melker hos Mommo och checkade in på Park Alandia Hotell i stan. Vi hade bokat sviten, med två rum och ett enormt badkar - och planen var att göra bara det Sigge ville göra! Och vilken succé. Sigge är en riktig fisk. Vatten är något av det bästa han vet, både att bada i och leka med. Så vi spenderade mest tid i badkaret och i poolen. Om och om igen. Och såg massvis med filmer i sängen medan vi åt chips och godis! Men vi hann även med säsongens första middag på vår favoritrestaurang ÅSS. Om du någongång besöker Åland sommatid. Missa inte ÅSS. Mat i världsklass till humana priser. Miljön är mysig och lugn. Utsikten är så fin, och personalen är alltid trevlig och kompetent. Vi åt båda deras vinkokta musslor, och för någon som är självutnämnd skaldjursfantast så var det något av det bästa jag ätit! Ser framemot fler besök där i sommar. 

Läs hela inlägget