sevendaysxbernys

Årets sista månad

Skrivet av Hanna Stigzelius 01.12.2020

Kategorier:
IMG 0662

Nästan tre månader har gått sedan jag skrev någonting här sist. Hups! Emellanåt saknar jag bloggen. Men samtidigt inte alls. Jag försöker ersätta med instagram, men det är inte samma sak. Det är ju bara det visuella som får uttryck där. Att skriva på insta är ju bara jobbigt. Nog om somes vara och inte vara. Här är jag nu i alla fall. Hur det blir och hur det fortsätter har jag inte ännu bestämt. Kanske man borde börja söndagsblogga så där som Jonski

Läs hela inlägget

Ett litet hej

Skrivet av Hanna Stigzelius 21.09.2020

Kategorier:
minskadeIMG 0054 tile

Livet rusar igen i full fart. Och denna blogg är totalt försummad. Men ett litet hej får jag i alla fall till idag. Hej hej! Jag lever och mår bra (eller inte så bra egentligen, har tid för coronatest imorgon... men månne det inte är falskt larm och bara liten höstflunssa). Vi har kommit till ordning bra i huset. På min instagram hinner jag uppdatera lite mer, men bara lite. Tänk att det fanns en tid då man helst skulle uppdatera sin blogg flera gånger per dag. Helt galet. En gång i månaden är ju redan nästan en aktiv blogg. Eller i alla fall en blogg...

Läs hela inlägget

Det händer så mycket att jag inte hinner blogga

Skrivet av Hanna Stigzelius 26.06.2020 | 1 kommentar(er)

Kategorier:
minskadeDSC03143

Okej, det gick visst en till månad så där bara i ett huj. Och bloggen har försummats helt. Emellanåt minns jag den. Men sen faller den så gott som i glömska igen. Att distansjobba vid dator hela dagen och sen orka sätta sej vid datorn på kvällen igen för att jobba går inte ihop för mej. Corona-tider betyder inte bra bloggtider då det kommer till den här bloggen, det är då ett som är säkert.

Läs hela inlägget

Vart försvann en månad?

Skrivet av Hanna Stigzelius 25.05.2020

Kategorier:
minskadeDSC02805

Ja vi kan ju konstatera att det här med corona inte var så bra för min bloggtakt. Sitter man hemma hela dagen framför en dator, så orkar man liksom inte sätta sej framför en annan på kvällen också. Dessutom har jag lite funderingar med bloggen som jag inte kan få någon rätsida på. Hur vill jag riktigt ha det? Orkar jag ens blogga mer? Och om vad i så fall?

Läs hela inlägget

En vecka i skärgården

Skrivet av Hanna Stigzelius 11.04.2020

minskadeDSC02707

Tre veckor hemma hela familjen började tära lite på krafterna. Vi tänkte att ett miljöombyte kanske kan pigga upp och packade därför ihop oss och åkte ut till skärgården i måndags kväll. Vi körde ut i den vackraste solnedgången och kom ut lagom till kvällsmat för barnen. Dagarna följde på med jobb för vuxna samt lek och utevistelse för de små. Mer socialt distanserad kan man nog inte vara. Så skönt att komma bort, havet ger alltid ro. Vi inledde också påsklovet med skumppa på bryggan och påskbastu. Men inget dopp i havet ännu. Tre grader är liksom tjugo grader för kallt för mej...

Läs hela inlägget

Veckoslutsrapport

Skrivet av Hanna Stigzelius 08.03.2020

Kategorier:
oliver

Att orka blogga på vardagarna är så gott som omöjligt numera. Jobb, barn och hushåll tar all min energi. Finns noll kvar till att producera blogginnehåll om kvällarna. Men bloggen hänger nog kvar i mitt undermedvetna hela tiden. Och jag har en massa idéer, en del till och med halvt förverkligade redan. Det krävs bara den där energin och lite bildredigering. Kanske mars blir en bra bloggmånad ändå? Fastän inledningen inte varit så stark. 

Läs hela inlägget

Vardagsrumba när den är som bäst

Skrivet av Hanna Stigzelius 05.02.2020 | 1 kommentar(er)

minskadeDSC01998

Här dundrar dagarna på. Januarimånad kändes evighetslång så jag är glad att vi redan är en bit in i februari. Vardagen rullar på och jag försöker ta var på de små guldglimtarna mellan allt i vardagsrumban och ruljansen. På jobbet är det också mycket just nu känns det som. Balansen balansen.

Läs hela inlägget

Veckoslutsrapport

Skrivet av Hanna Stigzelius 26.01.2020

Kategorier:
collagejanuariveckoslut

Det här veckoslutet har gått i ett känns det som. Maken är bortrest så det kan ju vara därför som det har verkat lite extra intensivt. Fast vi har ju nog också hunnit med en hel del. Hubbe har varit på två kalas. Och vi har varit till närmast köpcenter och köpt presenter till tre kommande kalas. Idag har jag varit på babyshower medan barnen lekt hos svärisarna. Jag har också monterat upp en lampa här hemma (#kvinnorkan!) och rullat minst 30 chokobollar till babyshowern. Där emellan har jag ännu tvättat tre tvättar tvätt, pysslat med barnen och stickat en och en halv vante. Så kanske helt okej att känna sej lite mosig?! 

Läs hela inlägget

Söndagsmiddag och veckoslutspyssel

Skrivet av Hanna Stigzelius 19.01.2020

Söndagkväll. Det har varit ett bra veckoslut. En fin mix med program, återhämtning och familjetid. Bland annat har jag hunnit med springtur, fyra tvättar och lakansbyt, spelkväll, städat i barnens rum och så en massa pyssel. Jag har pysslat med både Hubbe och Lillasyster. Vår magiska bild vi fixade med Hubbe fick en massa kommentarer då jag la upp den på min instastory. Gå in och kolla hur du lagar världens enklaste men coolaste bild om du missat (finns på min insta: lillahannaistoravarlden och storyn hittas i profilens DIY och Pyssel-kategori. Resten av pysslet skall ni nog få se, jag har fotat det mesta. Men det blir först i senare inlägg. Nu är jag för trött för att redigera bilder och ha mej... 

Läs hela inlägget

Takremppa och VAB

Skrivet av Hanna Stigzelius 06.11.2019

Kategorier:
DSC01702

Tänk att det skulle dröja ända in i november tills samtalet från barnens dagvård kom om febriga barn?! Det hade jag nog inte vågat hoppas på. Att samtalet kom just dagen innan vi skall ha takrenovering hemma så är ju mindre lägligt, men det är väl priset man får betala för en i övrigt mycket frisk höst. Vi råkade alltså i somras ut för en liten vattenskada efter att husbolaget installerat nya varmvattenberedare i lägenheten. Ett rör var dåligt på plats och två kvällar efter installationen brast det. Jag sov då redan, men Maken märkte det efter ca 15 minuter. Tänk om det hade brustit då vi var på jobbet? Eller ännu värre några veckor senare då vi var bortresta på sommarsemester!? 

Läs hela inlägget