Pink Cute Chic Vintage 90s Virtual Trivia Quiz Presentations 1

Visa alla inlägg skrivna januari 2022

Öronmaskar i Januari

Skrivet av Kia Sevón 28.01.2022

Kategorier:

Pink Cute Chic Vintage 90s Virtual Trivia Quiz Presentations 10

Godmorgon! Vad är bättre än några musik tips passligt till fredag. Jag gillar i alla fall att hitta ny så jag tänkte hej! kanske ni också uppskattar ny musik. Så här kommer, öronmaskar från Januari (positiva öronmaskar).

Nothing without You - Tanerélle

Jag älskar att hitta nya artister och hon här kom emot i mina rekommendationer på Spotify, har varit en hel del på repeat hemma hos mig. Nedanför har jag även satt några liknande låtar som ni kanske gillar! Bara att skanna koden i Spotify eller söka upp.

m

Pink Cute Chic Vintage 90s Virtual Trivia Quiz Presentations 14

Jag kommer va kvar - Maximus

Svenska låtar går liksom alltid hem för mig, lyssnat när jag städat, diskat, hängt i soffan, suttit i bilen, ni vet de funkar liksom vart som helst. 

Pink Cute Chic Vintage 90s Virtual Trivia Quiz Presentations 15

Next to you - John Vincent III

2022 har verkligen börjat med en massa nya artister, som exempelvis denna. Har inte så mycket annat att säga en full volym på och njut.

Pink Cute Chic Vintage 90s Virtual Trivia Quiz Presentations 16

Alas - Lauri Haav

När jag inte vet vad jag vill lyssna på brukar jag ofta sätta på shuffle på Spotify, och då kom Lauri Haav emot. Fick verkligen suget på att fa ut och springa för det här är vad brukar spela i min hörlurar på springturer. Längtar till att isen skulle smälta bort så man kunde fa ut och springa.

Pink Cute Chic Vintage 90s Virtual Trivia Quiz Presentations 13

Blame - Grace Carter

Den här låten har funnit ganska länge på min lista av låtar-jag-kanske-lyssnar-på-lite-för-mycket. Ledsna låtar och finsk rap är vägen till mitt hjärta, haha men denna spelas konstant hos mig. Generellt har Grace Carter väldigt många bra låter.

Pink Cute Chic Vintage 90s Virtual Trivia Quiz Presentations 12

Kram, Kia


Ett veckoslut i bild.

Skrivet av Kia Sevón 26.01.2022

Kategorier:

Hej! Hoppas alla haft en bra start på sin vecka, min hela vecka hittills har känts ångestladdad men kan inte riktigt sätta pricken  på i:et att varför, men men ibland är det så. Lägger dock ett ganska så mysigt veckoslut bakom mig, lördagen bestod av jobb men det unnade jag mig själv med årets första fastlagsbulle. Slutade redan klockan två så fick njuta av det soliga vädret en stund iallafall.
veckoslutet januari 1IMG 20220122 140755Hemma kvällar med mat och spel har enkelt blivit mina favorit kvällar och det var precis vad kvällen bestod av.

Snapchat 1912638466

Jag tror söndag är min favorit dag och den här söndagen börjar som de flesta söndagarna börjar för mig, med att baka bröd. Absolut att de har blivit min nya favorit hobby, haha men hur enkelt är det inte inte plus det är ju så himla gott! Förutom det så släpptes den nya Beck filmen i fredag vilket också är en av mina favoriter när det kommer till film, så vi slog ihop dom två och det blev ett nästintill perfekt start på dagen.

veckoslutet januari beck

Vi var även ut en sväng till Källviken i det snö/regniga vädret, var där för några veckor sedan med några vänner och då hade vi solen  med oss, vi hade även obligatoriska kaffe stunden fast denna gång med glögg. 
Lika fint var de kanske inte i söndags men frisk luft är alltid frisk luft.

veckoslutet januari tbtIMG 20220106 124741

Jag började min vecka med en ledig dag, jag har aldrig tyckt riktigt om att ha måndag ledig men ibland är det så. Vädret var grått och trist så det blev verkligen en hemma dag för min del.

veckoslutet januari mandagIMG 20220108 125622

Förutom det var jag en sväng in i Jysk, har spanat in ett nytt matbord ganska länge som jag är sugen på att köpa. Fick ett presentkort i julklapp så tror jag ska unna mig det, kolla även lite inspiration till vardagsrummet för jag väntar på min nya soffa. Är taggad på att visa er också hur det blir när det är klar, men det tar nog ännu en stund före jag får allting på sin rätta plats.

Kram, Kia


Bästa tips på att fynda kläder på loppis! Del 2

Skrivet av Kia Sevón 23.01.2022 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Hej! Hoppas alla haft ett bra veckoslut, jag har i alla fall hunnit med en hel del roliga saker de senaste två dagarna. Men detta inlägg kommer inte handla om det utan några små tips jag brukar tänka på när jag går på loppis. Så här kommer del 2!

1. Gå igenom allt.

Rota, lyft, gräv, vänd och vrid för guldkornen ligger aldrig längst fram så ta fram plaggen ordentlig och känn på materialen.

2. Vad är det jag söker?

Ibland är det bra att ha ett tema, är det någon viss färg du söker eller typ av plagg. Då kan du enkelt först gå ett varv och bara hålla ögonen öppna för just det du är ute efter. Efter det så kan du ta ett till varv och se om du hittar något du kanske inte söker efter. Kom ihåg att alltid planera in mycket tid för loppis så att du hinner gå igenom allting ordentligt.
OI000248Dessa skor köpte jag förra vintern på loppis och kan vara ett av mina bästa köp. Tror jag inte använt några andra skor på hela vinter i år än dessa.

3. Testa allt som verkar bra.

Bry dig inte så mycket om vilken storlek det står på lappen, det kan vara att plagget har krympt eller bli större. Hur känns materialet på kroppen eller hur sitter passformen, så testa allt så att dina chanser ökar ytterligare att hitta kläder på loppis.

4. Enkla kläder att ta av.

Sett på enkla plagg som du 1. kan enkelt styla med plaggen du vill pröva på loppis och 2. de blir både varmt och jobbigt om man har en massa kläder som man hela tiden ska dra av sig. 

OI000172 1Denna ylletröja köpte jag någon vecka sedan, perfekt grå färg med breda ärmar, har även ylle i sig!

5. Håll paus i några veckor.

Hittar du inte det du söker, håll en lite längre paus så behöver du inte springa hela tiden fram åt tillbaka och det är mycket roligare att rota sig fram i alla klädställningar när det är nya kläder och inte bara något du redan sett.

6.  Ta en kompis med!

Allt är det roligare att göra något tillsammans med någon och även till smakråd!

vsco export4809607141633274340Denna gröna är även köpt på loppis, modellen är som gjord till mig och passar perfekt till min hårfärg.

Kram, Kia

Du kanske även gillar:

Mina bästa loppis tips när du säljer kläder. Del 1

 


Mina bästa loppis tips när du säljer kläder. Del 1 (klädedition)

Skrivet av Kia Sevón 18.01.2022

Kategorier:

Hej! På bloggen har det varit lite tystare på senaste tiden, har haft lite problem med min dator så det har helt enkelt inte blivit av. Men nu är jag tillbaka och tänkt stanna också. Januari har varit en ganska tyst månad och när jag kollar i kamera rullen så ekar det tomt.

Så idag tänkte jag bjuda på en liten lista med några tips om ni ska sälja kläder på loppis, jag beslöt mig får att ta ett loppis bord i Januari så blev inspirerad av att skriva några av mina tips till er också! 
Detta inlägg kommer att handla om att sälja dina egna kläder (alltså inte om att sälja barn kläder, det är säkert en hel annan värld, haha), både online och i butik!

Så här kommer mina bästa loppis tips när du säljer kläder, del 1 (del 2 kommer vara några tips om saker att tänka på när du handlar på loppis + några av mina senaste loppis fynd).

1. Vilket loppis ska jag välja?

Vad är det jag säljer? Bara kläder eller också prylar, om man säljer på fel plats så kan de hända att kläderna inte går åt eller du bara får ett par euro fast på något annat ställe kan du få några tio lappar. Jag rekommenderar alltid att välja ett loppis som bara säljer kläder för du har större chans att få mer pengar.

loppis tips del 1 sequelBilden är taget från Sequels egna instagram som du hittar här, rekommenderar starkt om ni någon gång rör er i Raseborg att besöka!

2. Vill jag köpa detta?

Nästa fråga man kan tänka på är, är det här något jag skulle köpa själv? Ett hål i armhålan, färgen bleknat eller allt för noppig, då är det kanske bättre att den åker till textil återvinningen istället. 

2021 03 25 032243534 1

3.Observera vilken årstid det är.

Då är det dags att sätta ihop en hög kläder som ska föras till loppis, så vad ska man välja? En vinterjacka att sälja eller en sommarklänning i Januari. Har du bara sommarkläder som ska säljas kanske du ska vänta till sommaren. Jag menar inte att alla kläder måste passa just årstiden du säljer kläder, jag brukar nog också spana in sommarklänningar fastän det är vinter. Men plaggen har större chans att bli sålda om kunden får den direkt i användning.

4. Tydliga (+snygga!) prislappar.

Tydliga prislappar med storlek och märke uppskattas alltid. Använd inte en tejp bit som det står bords nummer och pris utan se till att prislappen sitter kvar även fast människor testar dem.

IMG 20220118 091529

5. Stryk kläderna.

Vissa plagg man haft i skåpet ex antal månader kan behöva en omgång med strykjärnet.

6. Var tydlig om det är ett hållbart material.

Säljer du en ylletröja med 60% ull, skriv det på prislappen för många söker just efter hållbara plagg och då har du större chans att den blir såld om du skriver ner på prislappen, så behöver man inte böka efter tvättlappen hela tiden.

7. Besök ditt loppis bord ofta istället för att dumpa alla kläder dit direkt.

Ingen orkar gå igenom ett loppis bord men en stor hög kläder eller en för trång klädställning. Istället gå oftare och lägg till nyheter, kanske någon köpte något och ser att du fyllt på så kanske den besöker ditt bord flera gånger under månaden.

IMG 20210826 105254

8. Social medier!

Vi alla hänger där och oftast har också loppis en egen instagram. Ta några fina bilder före du för kläder och posta på din story på instagram och facebook, så kanske stället du hyr bordet av lägger den även på sin egen story. 

Skarmbild 14Lägg upp tips hur du skulle styla ett plagg du säljer så kan andra få inspiration med vad man kanske kan kombinera den med.

9. Unna dig själv något.

När du väl har haft ditt loppis bord och det är dags att få pengarna i handen, belöna dig själv med något du länge velat ha! För att ha loppis bord kräver mycket tid och energi, så unna dig en lunch på favorit café, köp det där bordet du spanat på loppis eller åk till frissan och gör något nytt med håret.

Online edition!

Fem tips när du säljer online:

1. Välj ett ställe passar dig. Är det facebook loppis som gäller med enkla byten eller vill du nå ut till fler. Jag har själv använt mig av appen Tise och varit super nöjd med hur den funkar!

2021 03 08 071008827

2. Fota tydliga och inspirerande bilder, hur ser de ut på och när bild är också bra. Jag brukar hålla mig till tre bilder, en som man har plagget på sig, en överblick av hur det ser ut och en närbild.

BeFunky collage 1

3.Sätt tid på paketering, man vet ju själv hur roligt det är om man väntar på ett paket och det är fint paketerat. Det betyder inte att du måste köpa en massa fina papper, lite snöre och något silkes papper du fått när du köpt något någongång går perfekt. 

4. Svara så snabbt som möjligt på frågor som kan komma och kom ihåg att skicka iväg paketet inom några dagar.

5. Lägg alla extra kostnader med i priset. Köper jag en jacka för 25€ vill jag inte behöva betala 6€ till för post kostnaderna, istället lägg priset till 31€ och skriv att post kostnaderna ingår i priset.

Om inte annat hoppas jag att jag har inspirerat er att kanske ta ett loppis bord eller kanske besöka något loppis! Kram, Kia


21 saker jag lärt mig i 2021 + bilder från året.

Skrivet av Kia Sevón 04.01.2022

JANUARI 20201. Man kan aldrig kramas för länge.

2. Att tystnad läker.

FEBRUARI 2020

3.  En utekväll blir vad du gör den till.

4. Om en vän inte har svarat på mitt sms, men har varit aktiv på sociala medier. Är det för att den förmodligen är övertrött, jobbat hela dagen och behöver en välförtjänt paus.
Man har inte rätt till någons egen tid, hjärtevänner förstår att man inte kan hälla ur en tom kopp.

MARS 2020

5. Vad man attraherar bestäms av var man befinner sig känslomässigt. Ditt känslomässiga läge är magneten som drar till sig matchande energi. Så det du sänder ut är det du kommer att få tillbaka.

6. Bästa spartipset, var tacksam för det du har. 

7. Man måste ibland fundera, att är man rädd av sig eller rädd om sig själv. Och sen först bestämma vad man gör.

APRIL 2020

8. Den där meditations appen som du prenumererar på i telefon, ta upp den och börja använd! Tro mig du kommer tacka mig senare.

9. Vila ska inte sparas till graven....

MAJ 2020

10.  Alla låtar låter bättre i bilen.

11. Klipp lugg och du så känner för det, går typ emot vad alla andra tycker nu men jag tycker man bara ska köra!

JUNI 2020

12.  Att nästan alla människor lyser upp när man bjuder på jordgubbar och grädde.

13. Om man nu förmoda måste samla på något så samla på solnedgångar, och nu menar jag inte i kamera rullen.

JULI 2020

14. Det är okej att ibland bara små prata om väder och vind, det behöver inte alltid leda till djupa konversationer.

15. Va inte rädd för att misslyckas.

AUGUSTI 2020

16.  "You wanting a sign is a sign."

17. Sluta ge råd åt vänner om dom inte ber om dem, ibland vill man bara ha någon som lyssnar.

SEPTEMBER 2020

18. Du kan aldrig få tillbaka tid, så jobba inte för mycket, kom ihåg att njuta av mat och sov tillräckligt.

19. Sluta med toxisk positiv, det är okej att känna negativa saker och också låta andra känna utan att uppmuntra dem med " de kunde ha varit värre"

OKTOBER2 2020OKTOBER1 2020

20. Ta bort dom "rosa glasögonen" när du dejtar någon ny.

21. Att känna sig skyldig att äta när man är hungrig är som att känna sig skyldig att andas när lungorna behöver syre. Mat är bränsle som kroppen behöver så kom ihåg att äta hälsosamt men också njuta.DECEMBER 2020