Pink Cute Chic Vintage 90s Virtual Trivia Quiz Presentations 1

Mina bästa loppis tips när du säljer kläder. Del 1 (klädedition)

Skrivet av Kia Sevón 18.01.2022 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Hej! På bloggen har det varit lite tystare på senaste tiden, har haft lite problem med min dator så det har helt enkelt inte blivit av. Men nu är jag tillbaka och tänkt stanna också. Januari har varit en ganska tyst månad och när jag kollar i kamera rullen så ekar det tomt.

Så idag tänkte jag bjuda på en liten lista med några tips om ni ska sälja kläder på loppis, jag beslöt mig får att ta ett loppis bord i Januari så blev inspirerad av att skriva några av mina tips till er också! 
Detta inlägg kommer att handla om att sälja dina egna kläder (alltså inte om att sälja barn kläder, det är säkert en hel annan värld, haha), både online och i butik!

Så här kommer mina bästa loppis tips när du säljer kläder, del 1 (del 2 kommer vara några tips om saker att tänka på när du handlar på loppis + några av mina senaste loppis fynd).

1. Vilket loppis ska jag välja?

Vad är det jag säljer? Bara kläder eller också prylar, om man säljer på fel plats så kan de hända att kläderna inte går åt eller du bara får ett par euro fast på något annat ställe kan du få några tio lappar. Jag rekommenderar alltid att välja ett loppis som bara säljer kläder för du har större chans att få mer pengar.

loppis tips del 1 sequelBilden är taget från Sequels egna instagram som du hittar här, rekommenderar starkt om ni någon gång rör er i Raseborg att besöka!

2. Vill jag köpa detta?

Nästa fråga man kan tänka på är, är det här något jag skulle köpa själv? Ett hål i armhålan, färgen bleknat eller allt för noppig, då är det kanske bättre att den åker till textil återvinningen istället. 

2021 03 25 032243534 1

3.Observera vilken årstid det är.

Då är det dags att sätta ihop en hög kläder som ska föras till loppis, så vad ska man välja? En vinterjacka att sälja eller en sommarklänning i Januari. Har du bara sommarkläder som ska säljas kanske du ska vänta till sommaren. Jag menar inte att alla kläder måste passa just årstiden du säljer kläder, jag brukar nog också spana in sommarklänningar fastän det är vinter. Men plaggen har större chans att bli sålda om kunden får den direkt i användning.

4. Tydliga (+snygga!) prislappar.

Tydliga prislappar med storlek och märke uppskattas alltid. Använd inte en tejp bit som det står bords nummer och pris utan se till att prislappen sitter kvar även fast människor testar dem.

IMG 20220118 091529

5. Stryk kläderna.

Vissa plagg man haft i skåpet ex antal månader kan behöva en omgång med strykjärnet.

6. Var tydlig om det är ett hållbart material.

Säljer du en ylletröja med 60% ull, skriv det på prislappen för många söker just efter hållbara plagg och då har du större chans att den blir såld om du skriver ner på prislappen, så behöver man inte böka efter tvättlappen hela tiden.

7. Besök ditt loppis bord ofta istället för att dumpa alla kläder dit direkt.

Ingen orkar gå igenom ett loppis bord men en stor hög kläder eller en för trång klädställning. Istället gå oftare och lägg till nyheter, kanske någon köpte något och ser att du fyllt på så kanske den besöker ditt bord flera gånger under månaden.

IMG 20210826 105254

8. Social medier!

Vi alla hänger där och oftast har också loppis en egen instagram. Ta några fina bilder före du för kläder och posta på din story på instagram och facebook, så kanske stället du hyr bordet av lägger den även på sin egen story. 

Skarmbild 14Lägg upp tips hur du skulle styla ett plagg du säljer så kan andra få inspiration med vad man kanske kan kombinera den med.

9. Unna dig själv något.

När du väl har haft ditt loppis bord och det är dags att få pengarna i handen, belöna dig själv med något du länge velat ha! För att ha loppis bord kräver mycket tid och energi, så unna dig en lunch på favorit café, köp det där bordet du spanat på loppis eller åk till frissan och gör något nytt med håret.

Online edition!

Fem tips när du säljer online:

1. Välj ett ställe passar dig. Är det facebook loppis som gäller med enkla byten eller vill du nå ut till fler. Jag har själv använt mig av appen Tise och varit super nöjd med hur den funkar!

2021 03 08 071008827

2. Fota tydliga och inspirerande bilder, hur ser de ut på och när bild är också bra. Jag brukar hålla mig till tre bilder, en som man har plagget på sig, en överblick av hur det ser ut och en närbild.

BeFunky collage 1

3.Sätt tid på paketering, man vet ju själv hur roligt det är om man väntar på ett paket och det är fint paketerat. Det betyder inte att du måste köpa en massa fina papper, lite snöre och något silkes papper du fått när du köpt något någongång går perfekt. 

4. Svara så snabbt som möjligt på frågor som kan komma och kom ihåg att skicka iväg paketet inom några dagar.

5. Lägg alla extra kostnader med i priset. Köper jag en jacka för 25€ vill jag inte behöva betala 6€ till för post kostnaderna, istället lägg priset till 31€ och skriv att post kostnaderna ingår i priset.

Om inte annat hoppas jag att jag har inspirerat er att kanske ta ett loppis bord eller kanske besöka något loppis! Kram, Kia

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar