Pink Cute Chic Vintage 90s Virtual Trivia Quiz Presentations 1

Veckans recept: Kanelbullekladdkaka

Skrivet av Kia Sevón 04.10.2021

Kategorier:

Hej och glad måndag! Vad är inte mer passande än på självaste kanelbulledagen än att dela mig av ett recept! Inte den traditionella kanelbullen men alltid roligt att testa på något nytt. Brukar ta screenshot på recept som hörs goda och alltid prova något nytt när jag har tid. 
Så detta är väldigt enkelt recept men grejen är att få den just perfekt kladdig!


Kanelbullekladdkaka.

Du behöver:

150 gram smör
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
1/2 msk kardemumma (kan uteslutas)
1/2 krm salt
3 ägg
2 dl vetemjöl

Garnering:
Pärlsocker

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 2oo grader. Smält smöret och låt det svalna en stund, tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en smet.

2. Häll smeten i en springform 23 cm och klä den i bakplåtspapper.

3. Grädda kakan i ugnen ca 15 minuter beroende hur kladdig du vill ha den.

Låt den svalna och njut!

 IMG 20211004 091334


Veckans recept: bananbröd med citronmascarpone

Skrivet av Kia Sevón 18.05.2021

Kategorier:

Hej! Här en dag bestämde jag mig för att baka bananbröd, och jag tror jag har hittat det godaste men också det enklaste receptet till att göra det! Så vill man lyxa till det en morgon eller varför inte bjuda en vän på kaffe så här har ni något enkelt att bjuda på. Plus om ni vill göra det ännu godare, en citronmascarpone som passa perfekt till.2021 05 16 0728465872

Du behöver:

2-3 bananer
5dl glutenfria havregryn (behöver inte förstås vara glutenfritt)
1 1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 dl havremjölk
ca. 1/2 dl honung (beroende på hur sött du vill ha det)
ca. 2,5 dl nötter (jag använder mig av cashew, pecannötter och valnötter men det väljer ni själva)

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa havregrynen till grov mjöl, tillsätt sedan bananen (själv brukar jag mosa den med gaffel före jag sätter den i mixern så går det enklare. Tillsätt havremjölken och mixtra igen. Häll upp i en skål och tillsätt resten av ingredienserna. 
Jag brukar haka ner 1/2 dl av både pecan nötterna och valnötterna.

Häll i smeten i den smörade formen (jag använder kokosolja) och strössla över resten av nötterna, så vill ni inte ha nötter över så behöver ni bar 1 dl av valfri nötter i smeten.

Låt grädda i mitten av delen av ugen i ca. 45 minuter tills kakan är genomgräddad och gyllenbrun.

Till citronmascarponen behöver du:

250g mascarpone
3 msk lemoncurd

Vispa ihop båda ingredienserna tills det blir en slät frosting. Toppa bananbrödet med citronmascrpone och dekorer med nötter eller exempelvis vallmofrön.

Servera och njut, kram Kia

2021 05 16 072626238