Veckans recept: bananbröd med citronmascarpone
Hej! Här en dag bestämde jag mig för att baka bananbröd, och jag tror jag har hittat det godaste men också det enklaste receptet till att göra det! Så vill man lyxa till det en morgon eller varför inte bjuda en vän på kaffe så här har ni något enkelt att bjuda på. Plus om ni vill göra det ännu godare, en citronmascarpone som passa perfekt till.
Du behöver:
2-3 bananer
5dl glutenfria havregryn (behöver inte förstås vara glutenfritt)
1 1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 dl havremjölk
ca. 1/2 dl honung (beroende på hur sött du vill ha det)
ca. 2,5 dl nötter (jag använder mig av cashew, pecannötter och valnötter men det väljer ni själva)
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa havregrynen till grov mjöl, tillsätt sedan bananen (själv brukar jag mosa den med gaffel före jag sätter den i mixern så går det enklare. Tillsätt havremjölken och mixtra igen. Häll upp i en skål och tillsätt resten av ingredienserna.
Jag brukar haka ner 1/2 dl av både pecan nötterna och valnötterna.
Häll i smeten i den smörade formen (jag använder kokosolja) och strössla över resten av nötterna, så vill ni inte ha nötter över så behöver ni bar 1 dl av valfri nötter i smeten.
Låt grädda i mitten av delen av ugen i ca. 45 minuter tills kakan är genomgräddad och gyllenbrun.
Till citronmascarponen behöver du:
250g mascarpone
3 msk lemoncurd
Vispa ihop båda ingredienserna tills det blir en slät frosting. Toppa bananbrödet med citronmascrpone och dekorer med nötter eller exempelvis vallmofrön.
Servera och njut, kram Kia
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar