Veckans recept: Kanelbullekladdkaka
Hej och glad måndag! Vad är inte mer passande än på självaste kanelbulledagen än att dela mig av ett recept! Inte den traditionella kanelbullen men alltid roligt att testa på något nytt. Brukar ta screenshot på recept som hörs goda och alltid prova något nytt när jag har tid.
Så detta är väldigt enkelt recept men grejen är att få den just perfekt kladdig!
Kanelbullekladdkaka.
Du behöver:
150 gram smör
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
1/2 msk kardemumma (kan uteslutas)
1/2 krm salt
3 ägg
2 dl vetemjöl
Garnering:
Pärlsocker
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 2oo grader. Smält smöret och låt det svalna en stund, tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en smet.
2. Häll smeten i en springform 23 cm och klä den i bakplåtspapper.
3. Grädda kakan i ugnen ca 15 minuter beroende hur kladdig du vill ha den.
Låt den svalna och njut!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar