theheader

Visa alla inlägg skrivna januari 2023

Saker jag ångrar med renoveringen

Skrivet av Izabella Fant 16.01.2023

För ett år sedan handlade mitt liv om att renovera dagligen från morgon till kväll. Snart har vi bott här i ett år och vi konstaterar fortfarande ganska ofta att fyfan vad fint vi gjort det, men ibland kommer vi också på hur otroligt coolt vi kunde ha fått vissa saker. T.ex. ett runt fönster från sovrummet till badrummet. Här har vi en spegel som symboliserar var det skulle ha varit:DSC 8935 2

Älskar inomhusfönster och med detta fönster skulle vi ha fått dagsljus in till badrummet och ha växter även där (badrummet är i mitten av lägenheten så den har inga fönster). Där på den gröna kakelväggen, på bilden nedan, skulle en ha kunnat stå och titta på solnedgången under kvällsduschen. Nå, detta kommer endast förbli en dröm eftersom vi i såna fall skulle behöva riva ner och bygga upp badrummet helt och hållet med tanke på fuktspärren. Så, ni som har chansen att bygga in ett fönster till badrummet: ta den chansen och njut.

DSC 8941 2

En annan sak som jag ångrar är en detalj som jag inte tänkte på förrän vår tekniker hade lagt nya lampknappar och uttag i flera rum. Moderna lampknappar och uttag i vitt plast som skär sej SÅ med resten av estetiken här. Önskar att vi hade fattat att fixa lampknappar och uttag i retrostil. De går ju förstås att byta ut i efterhand, men det känns ekonomiskt så onödigt då vi redan betalat för allt, så vi har bara försökt vänja oss.

DSC 8950 2DSC 8943 2

En tredje sak vi absolut ska göra om vi renoverar upp något ställe i framtiden är att göra ett skriftligt kontrakt med hantverkaren som vi anställer, med en deadline på när det ska vara klart. Som de töntar vi är kom vi överens om allt endast muntligt och det fick vi ångra ordentligt 6 veckor senare då det var meningen att allt skulle ha varit klart. Hur som helst, nästa renovering som kommer att äga rum nångång i framtiden är detta hörn:

DSC 8958 2

Planen är att sätta in ett stort runt fönster på Post Bar-tavlans plats och ta fram stockväggen. Bakom den väggen finns ett litet förråd med en bruksvindstrappa upp till vår vind, men dit skulle vi istället lägga in en spiraltrappa. DESSUTOM skulle vi riva ner väggen och dörren till förrådet och ha det öppet istället. Jobbigt att förklara det med ord och inte stå och peka och vifta, men ni kanske fattade någorlunda? Den otåliga sidan i mej skulle förstås vilja göra detta redan i sommar, men vi får se när plånboken tillåter.

Håxa förresten nu att jag inte gjort ett ordentligt inlägg om hur vårt badrum blev, det som renoverades mest! Ska fixa ihop det åt er här snart med före- och efterbilder. Ska försöka hålla bloggtempot lite högre än en gång i månaden här framöver, hehe.